2
RV/Peter Vanderveken

Fietser (16) overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in Vorselaar: dader aangehouden en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen

In Vorselaar aan de Molenbaan is gisteren vroeg in de ochtend het lichaam van de 16-jarige Ian G. aangetroffen. De jongen kwam per fiets terug van een fuif toen hij door een auto werd aangereden. De bestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Inmiddels is een verdachte opgepakt, bevestigt het parket van Antwerpen. De 21-jarige bestuurder zou onder invloed van drugs en alcohol zijn geweest en reed met een voorlopig rijbewijs. Dat betekent dat hij die nacht eigenlijk niet op de baan mocht. De man is voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding heeft bevestigd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een buurtbewoner merkte gisteren rond acht uur een lichaam op langs de kant van de weg. De buurtbewoner is vrachtwagenchauffeur en ging iets uit zijn truck halen, die langs de kant van de weg stond geparkeerd. Onderweg zag hij in de berm het lichaam liggen. Het gaat om de 16-jarige Ian G. die in de buurt van de plek woont waar het ongeval gebeurde.

De fiets lag naast het slachtoffer tegen een boom. Brokstukken van een auto, waaronder een spiegel, lagen langs de kant van de weg. De Molenbaan werd volledig afgesloten tijdens het sporenonderzoek.

“Alles wijst erop dat de fietser is aangereden door een auto, waarvan de bestuurder nadien vluchtmisdrijf pleegde”, weet Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen.  Een verdachte is deze middag opgepakt. Er wordt nog onderzocht of hij degene was die de wagen bestuurde en daarna wegvluchtte. 

Onder invloed

De man werd gisteren heel de namiddag verhoord. Het Parket Antwerpen heeft zonet beslist om een 21-jarige man uit Grobbendonk voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Turnhout”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen. Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs, waardoor hij dus niet tijdens weekendnachten mag rijden. Bovendien legde de verdachte een positieve drugtest af én verklaarde hij dat hij ook onder invloed van alcohol reed. 

In zijn verklaring stelt hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat het om een fietser ging.” Het waren de ouders van de verdachte zelf die gisterenochtend de schade vaststelden aan de wagen van hun zoon en meteen doorhadden dat het niet klopte. Ze verwittigden samen met hun zoon de politie. 

Het Parket Antwerpen, afdeling Turnhout, gaf opdracht aan een verkeersdeskundige, de wetsgeneesheer en het labo om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan. De 21-jarige verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

2 De Molenbaan in Vorselaar werd volledig afgesloten voor het verkeer
Peter Vanderveken De Molenbaan in Vorselaar werd volledig afgesloten voor het verkeer

89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tony Van der Heyden

    Dit zijn zeer ernstige feiten maar als je sommige reacties hier leest, 25 j 30 j ... minimum gevangenis straf, dan vraag ik me wel af waar halen dergelijke individuen het recht om zo iemand te veroordelen of zijn zij soms onfeilbaar. Iemand die dergelijke feiten pleegt zou wel nooit meer de kans mogen krijgen om dit te herhalen en daarom zou een definitieve intrekking van het rijbewijs hiervoor een gepaste straf zijn.

  • louis meuleman

    Louis Meuleman Had hij hulp verleend aan de persoon die aangereden was hij leefde misschien nog moet veroordeeld worden voor moord dat is de enige juiste straf

Lees meer