3 Natacha tijdens een behandeling
Proti Balance Natacha tijdens een behandeling

Klaar voor bikiniseizoen met de tips van Natacha uit Vorselaar

Aangeboden door Proti Balance Vorselaar

Voor wie de bomen door het bos niet meer ziet in dieetlandschap, gingen wij op zoek naar hét dieet van 2019. En zo kwamen we terecht bij Natacha Van den Broeck van Proti Balance in het Antwerpse Vorselaar. Natacha is voedingsdeskundige en coacht mensen door hun dieet sinds 2012. Als dieetcoach zag ze al heel veel methoden de revue passeren. “Het meest effectieve dieet op korte én lange termijn is het proteïnedieet”, zegt Natacha. Wij gingen langs voor een interessante babbel.

Natacha Van den Broeck is opgegroeid in een gezin waarin sport en gezondheid altijd belangrijk waren. Ook aan haar eigen gezin geeft ze die waarden graag mee. Ze had het geluk om van haar passie haar beroep te kunnen maken. Samen met haar familie runt ze een bedrijf met ondertussen zeven verschillende filialen, dat klanten ondersteuning biedt in een hoogwaardig proteïnedieet, maar ook bij sportbegeleiding. Dit doet ze ondertussen al zeven jaar, want ze startte er meteen na haar opleiding mee.

(lees verder onder de foto)

3 Foto van Natacha, dieetcoach
Proti Balance Foto van Natacha, dieetcoach

Wat is een proteïnedieet precies en waarom ben jij overtuigd dat het werkt?

“Veel mensen hebben wel al gehoord van het proteïnedieet, maar weten niet precies wat het inhoudt”, vertelt Natacha. “De basisprincipes van een eiwitdieet zijn best eenvoudig. Zo’n dieet zorgt ervoor dat ons lichaam voornamelijk voorzien wordt van eiwitten en vermijdt alle soorten van koolhydraten. Zo zal het lichaam automatisch je vetreserves aanspreken. Gezien je lichaam dus geen koolhydraten meer kan aanspreken om energie aan te maken, zal het je vetreserves moeten aanspreken. De extra eiwitten dienen voor aanmaak van de spieren, en zorgen er op die manier voor dat de spiermassa niet aangetast wordt”, legt Natacha uit. “Wanneer het lichaam geen koolhydraten meer heeft om te verwerken, ontstaan er ketonen (ketogenese). Deze zorgen ervoor dat je je goed voelt en geen hongergevoel ervaart, ondanks een beperktere inname van calorieën.”

Is een proteïnedieet een goed idee voor iedereen? 

“Ja hoor, het dieet ontstond in de jaren zestig en gaat dus al even mee. De populariteit van het dieet heeft veel te maken met het snelle én blijvende resultaat. Daarnaast is het hongergevoel dankzij de ketosetoestand beperkt en verlies je geen energie, zoals bij vele andere diëten.”

Maar levert dit dan niet het vervelende jojo-effect op? Volgens Natacha niet. “Doordat een eiwitdieet zorgt voor een geleidelijke verandering van je foute eetgewoonten, kan je dat jojo-effect net de baas. Maar het is natuurlijk belangrijk dat je het vanaf het begin goed aanpakt. Een persoonlijke en bovendien professionele begeleiding is van essentieel belang. Vele mensen kopen proteïneshakes online, zonder veel achtergrondkennis of begeleiding. Vrezen ze een dure prijs? Bij Proti Balance wordt de begeleiding op maat, aangereikt door een team van diëtisten en voedingsdeskundigen met jarenlange ervaring, volledig gratis aangeboden aan de klanten. En door de vele promoties en voordeelverpakkingen zijn ook de prijzen voor iedereen interessant.”

(lees verder onder de foto)

3
thinkstock

Heeft zo’n dieet ook nadelen? 

“Waar voordelen zijn, zijn uiteraard ook nadelen. Vaak wordt er onbezonnen gestart met een eiwitdieet. Men koopt enkele producten online op de eerste de beste website en begint zonder zich goed te informeren. Een ander belangrijk punt is om je niet blind te staren op een prijs. Weet dat de goedkoopste producten vaak ook een lager eiwitgehalte of meer koolhydraten of vetten bevatten, waardoor u op het einde van de rit net méér betaald zal hebben voor eenzelfde resultaat. Bovendien is ketogenese vaak niet mogelijk door de foute producten te gebruiken, waardoor er toch een hongergevoel kan ontstaan en het lichaam soms net spieren verliest in plaats van vet. Een derde belangrijk punt is dat vele mensen geen rekening houden met de inname van vitamines en mineralen. “Omdat je lichaam een inspanning verricht (vetverbranding), spreek je je reserves doorgaans sneller aan. Het nemen van de juiste – op maat afgestemde en zeker ook kwalitatieve – supplementen zal niet alleen tekorten voorkomen, het zal er ook voor zorgen dat je je fit en energiek voelt én dat je je doelstelling sneller behaalt.”

Wie interesse heeft in de dieetmethode van Natacha, kan terecht op de website www.proti-balance.be of kan contact opnemen met Natacha: natacha@proti-balance.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer