De leerlingen hielden een fietsklimaatkaravaan voor een beter klimaat.
Peter Vanderveken De leerlingen hielden een fietsklimaatkaravaan voor een beter klimaat.

Leerlingen houden ‘fietsklimaatkaravaan’ voor een betere toekomst

Tijdens de jaarlijkse Dikkentruiendag hielden de leerlingen van De Knipoog uit Vorselaar een fietsklimaatkaravaan. Hiermee wilden ze een signaal geven naar het bestuur en willen ze de klimaatuitdagingen in de kijker zetten.

Het initiatief kwam volledig vanuit het kinderparlement van de school. “Omdat de leerlingen niet aanwezig kunnen zijn tijdens de grote betogingen wilden ze zelf een fietsklimaatkaravaan organiseren. De leerlingen uit de kleuterschool droegen ook hun steentje bij door de tocht te voet af te leggen.”, klinkt het bij de directie. De leerlingen uit de lagere school pimpten hun fietsen met klimaatslogans en lieten hun toeters en bellen weerklinken tijdens de klimaatfietscaravaan.

Op het Marktplein in Vorselaar vroegen ze burgemeester Lieven Janssens (Actiev) om extra aandacht aan het klimaat te besteden. Hij beloofde alvast om werk te maken van onder andere windmolens en zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer