De Hoptimisten, met enkele fans, kort voor hun afreis richting Kroatië
Jurgen Geyselings De Hoptimisten, met enkele fans, kort voor hun afreis richting Kroatië

Met zelf omgebouwde autocar naar Kroatië: Hoptimisten steunen home voor ouderen die familie verloren zijn door oorlog

In Vorselaar zijn zondagmorgen de kameraden van ‘Hoptimisten’ vertrokken voor hun trip richting Kroatië. Ze maken de trip in een zelf omgebouwde autocar waarin ze 14 dagen zullen slapen, eten en rondrijden. In Kroatië steunen de Hoptimisten een home voor ouderen die het niet al te breed hebben na de verwoestende oorlog in hun land.

Paul Van Rompaey, Jos Celen, Gerben Haringsma, René Jacobs, Frans Bressers en Rik Willemsens sloegen een aantal jaren geleden de handen in elkaar. De Hoptimisten is een groepje van zes gepensioneerde kameraden met het hart op de juiste plaats die er op regelmatige basis samen op uit trekken. Hun doel is de wereld ontdekken, gekoppeld aan het steunen van projecten. Hoptimist is een samenvloeiing van de woorden Hoop en Optimisme, de 2 pijlers van de club. Ditmaal trekt hun reis richting Kroatië.

Eenmaal in Kroatië zal het gezelschap een bezoek brengen aan een home waarin vooral oudere mensen gehuisvest zijn die het na de vreselijke oorlog in hun land niet al te breed hebben en hun familie verloren zijn. De Hoptimisten zamelden via sponsoring een bedrag van tweeduizend euro bij elkaar. Dit bedrag werd geïnvesteerd in allerlei huishoudapparaten die momenteel in het home gebruikt worden. “Op deze manier kunnen we met eigen ogen zien dat onze ingezamelde centen wel degelijk op de plaats van bestemming zijn gekomen”, vertelt Paul Van Rompaey, één van de zes Hoptimisten. “Het is de bedoeling om donderdag op de plaats van bestemming aan te komen in Kroatië. Het belooft alweer een onvergetelijke trip te worden met onze autocar.”

Iedere cent verworven door sponsoring gaat richting het goede doel, voor de kosten van de reis staan we zelf in

Paul Van Rompaey

14 dagen op reis

“We willen duidelijk maken dat de Hoptimisten zelf instaan voor de kosten van de reis op zich, het vervoer, de overnachtingen, het eten, kortom de ganse trip wordt dus niet vergoed door de verworven sponsorgelden. Iedere cent die we bij elkaar krijgen via sponsoring kan zo naar het goede doel gaan”, gaat Van Rompaey verder. Zonder tegenslagen zal het gezelschap terug in Vorselaar arriveren op zondag 5 mei. “De trip zal dan 14 dagen geduurd hebben. We sluiten bij terugkomst af met een gift aan zowel de gemeente Grobbendonk als de gemeente Vorselaar met een cheque van 500 euro. Dit geld zullen de beide gemeenten investeren in de aanschaf van een elektrische rolstoel.”

Eerder trok de bende reeds op avontuur richting Cyprus waar zowel het Rode Kruis als een plaatselijk weeshuis financieel en materieel gesteund werden. Bij een ander project van de Hoptimisten werden er een tweehonderdtal fietsen ingezameld die Gambia en Senegal als bestemming kregen. De fietsen worden nu gebruikt door kinderen die wegens de verre afstand tussen hun thuis en de school niet naar school gingen. Dankzij de fiets geraken vele Afrikaanse kinderen ondertussen op school. Alweer een geslaagde missie voor de Vorselaarse Hoptimisten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer