Na Fir Bolg brengt ode aan overleden artiesten die het festival maakten tot wat het nu is

Na Fir Bolg, het rock-, folk- en kleinkunstfestival in Vorselaar bestaat dit jaar 25 jaar. De organisatoren stellen alles in het werk om er een echte feesteditie van te maken. Nadat ze eerder al Kempenaren Natalia en Jeff Neve op de affiche plaatsten, voegen ze er nog een extra troef aan toe. UnFIRgettable is een eenmalige band die ode zal brengen aan tal van overleden artiesten die ooit op het podium in Vorselaar stonden.

2 UnFIRgettable is een samengestelde band die ode brengt aan overleden artiesten die ooit op het Na Fir Bolg podium stonden
Na Fir Bolg UnFIRgettable is een samengestelde band die ode brengt aan overleden artiesten die ooit op het Na Fir Bolg podium stonden

Na Fir Bolg viert begin juli dit jaar zijn 25ste verjaardag. “Reden genoeg om een extra toe te voegen aan het festival aan Sassenhout in Vorselaar”, klinkt het bij de organisatie. “Met unFIRgettable brengen we een eenmalig project op ons podium waarin we verschillende artiesten die de voorbije 25 jaar Na Fir Bolg hebben gemaakt tot wat het festival vandaag is, willen eren.”

Op initiatief van Luc Janssens, Na Fir Bolg-bestuurslid, werd de band samengesteld door muzikanten Jan Cuyvers en Niels Verheest. Cuyvers verdiende jarenlang zijn brood als drummer bij onder andere Soulsister en Zjef Vanuytsel, Niels Verheest bespeelde onder meer de keybords bij Blue Blot. UnFIRgettable brengt op de slotdag van Na Fir Bolg, zondag 7 juli, een 25-tal nummers van artiesten die niet meer onder ons zijn, maar wel ooit het podium in de festivaltent van Na Fir Bolg betraden. Zjef Vanuytsel, Wannes Van De Velde, Bram Vermeulen, Miel Cools, Armand en Gorki zijn enkele van de zangers of groepen die de revue zullen passeren.

Kruim

Naast grondleggers Jan Cuyvers en Niels Verheest zullen ook Luc Canters,Marc Van Puyenbroeck, Walter Van Thielen, Nathalie Van den Meutter en Emilie Leys het podium betreden. Voor het vocale gedeelte stelden Jan Desmet, Michel Van Hautem, Hans De Booij, Jelle Cleymans, Della Bossiers, Barbera Dex, Nathalie Van Den Meuter en Emilie Leys zich beschikbaar. Het kruim van de Vlaamse muziekwereld tekent dus present op 7 juli in Vorselaar.

Na Fir Bolg vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli aan de terreinen aan Sassenhout in Vorselaar. Op de affiche staan naast UnFIRgettable ook nog onder meer Natalia, Jeff Neve, Bart Peeters, Levellers en Guy Swinnen. Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.nafirbolg.be.

2 De affiche van Na Fir Bolg met Bart Peeters en de Levellers als headliners.
Na Fir Bolg De affiche van Na Fir Bolg met Bart Peeters en de Levellers als headliners.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer