7 De nieuwe attractie Fury in Lanads of Legends.
RV De nieuwe attractie Fury in Lanads of Legends.

Rollercoasterfun op 43 meter hoogte: Bobbejaanland pakt uit met grootste en spectaculairste nieuwe attractie in jaren

Het familiepretpark Bobbejaanland pakt deze zomer uit met de grootste investering en veruit spectaculairste attractie van de laatste decennia. De nieuwe rollercoaster Fury, met een hoogte van 43 meter, zal deel uit maken van Land of Legends waarin ook de Typhoon en de Sledge Hammer worden geïntegreerd samen met het nieuwe Naiads Waters. De nieuwe themazone krijgt ook eigen muziek en wie weet ooit een stripverhaal.

Voor de pretparkfanaten is het al aftellen. Tegen juni wil Bobbejaanland de nieuwe attractie klaar hebben. Maar het is niet alleen de rollercoaster die nieuw is. Het pretpark krijgt ineens een themazone bij waarbij ‘The Guardian of Elements’ vanuit een nieuw centraal middenplein de natuurelementen vuur, water, aarde en lucht moet bewaken. De nieuwe attractie Fury staat voor vuur en wordt aangevallen door een draak. Duistere krachten in het Land of Legends wekten een eeuwige Typhoon op. De wervelwind brengt het hele rijk met al haar elementen in gevaar. Reus Maapollo ontwaakt opnieuw uit zijn winterslaap en brengt zo het Aarderijk in gevaar bij de Sledge Hammer. Het Elfenleger springt van stapsteen naar stapsteen, door Naiads Waters om watermonster Uvù te verdrijven bij de nieuwe attractie Naiaids Waters. 

Decor uit Filippijnen

Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano. “We willen er echt een verhaal van maken”, vertelt woordvoerster Peggy Verelst. “Er wordt ook speciaal muziek geschreven voor Land of Legends. Overal zullen ook toepasselijke geluiden zijn. De decorstukken zijn ook uniek en worden in de Filippijnen gemaakt. De attractie zelf wordt gebouwd in Duitsland. Elk van de vier zones krijgt een eigen toegangspoort. De bedoeling is dat je als bezoeker wordt meegezogen in het verhaal.”

7 Land of Legends met rechts bovenaan de nieuwe attractie Fury en daarnaast de bestaande Typhoon en Sledge Hammer en het nieuwe Naiads Waters.
Peter Vanderveken Land of Legends met rechts bovenaan de nieuwe attractie Fury en daarnaast de bestaande Typhoon en Sledge Hammer en het nieuwe Naiads Waters.

Moeras

“We hadden beloofd om de grootste investering ooit te doen en de grootste en steilste attractie te maken”, glimlacht general manager Yves Peeters. “We houden woord. Onze ‘Fury’ zal 43 meter hoog zijn en snelheden halen van meer dan 100 kilometer per uur. Een ritje zal 90 seconden duren en heeft een totale afstand van 800 meter. De attractie wordt gebouwd op niet minder dan vierhonderd betonnen palen die veertien meter diep in de grond zitten. Dat moet wel, want Bobbejaanland werd ooit gebouwd op een moeras. Er zijn niet veel firma’s die dat aandurven. Momenteel zijn we bezig met de grondwerken. Tegen maart verwachten we de eerste bouwstukken hier. Tegen juni willen we klaar zijn zodat Fury tegen de start van het hoogseizoen op volle toeren draait.”

7 Yves Peeters en Peggy Verelst op de werf van Land of Legends.
Peter Vanderveken Yves Peeters en Peggy Verelst op de werf van Land of Legends.

Weinig hinder

Voor de creatie van de twee hectare grote zone ‘Land of Legends wordt een deel van het park dat vroeger niet toegankelijk was ingenomen. Op 6 april opent Bobbejaanland opnieuw de deuren, maar tegen dan zal Land of Legends nog niet volledig klaar zijn. “Maar de Sledge Hammer en de Typhoon zullen dan wel gewoon open blijven.”

7
Peter Vanderveken
7
Peter Vanderveken
7
Peter Vanderveken
7
Peter Vanderveken

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jefenkat Lybeer-schoukens

    Super een goed park ik ga graag naar daar prijzen vallen goed mee wel rof dat er iets nieuw is mijn zoon zal dit geweldig vinden

  • Johan Cremers

    Bobbejaanland is in de tijd zijn ziel een beetje verloren bij de overname maar blijft een leuk attractiepark waar ik in mijn jeugd fantastische tijden heb beleeft en nu nog steeds,dat ze nu weer uitpakken met een geweldige attractie is een teken dat ze willen blijven verrassen en doen ze al vele jaren !!!

Lees meer