Steve Bakelmans
RV, Belga Steve Bakelmans

Steve Bakelmans geeft uitleg bij moord op Julie

In het onderzoek naar de moord op Julie Van Espen (23) wordt er op dinsdagnamiddag 25 juni een reconstructie gehouden. De plaats van de feiten zal worden afgeschermd en er zal een veiligheidsperimeter worden ingesteld. De 39-jarige verdachte Steve Bakelmans, die al bekentenissen heeft afgelegd, zal op de plaats van de feiten tekst en uitleg geven over wat er gebeurd is.

Voor de reconstructie zal de politie een deel van de Vaartkaai en van de Burgemeester Gabriël Theunisbrug afschermen, en er zal een perimeter worden ingesteld zodat dit belangrijk deel van het onderzoek in alle rust en sereniteit kan verlopen. Het is mogelijk dat op bepaalde momenten de directe omgeving hinder zal ondervinden. De familie van Julie Van Espen zal in de commandowagen van de politie de reconstructie kunnen volgen. Ook hun advocaat en de advocaten van Steve Bakelmans mogen bij de reconstructie aanwezig zijn. 

Julie Van Espen verdween op 4 mei toen ze met de fiets onderweg was van haar woonplaats Schilde naar Antwerpen, waar ze met vriendinnen had afgesproken. Twee dagen later werd haar lichaam tijdens een zoekactie gevonden in het Albertkanaal. Diezelfde dag werd Steve Bakelmans geïdentificeerd als verdachte en opgepakt. De man, die al eens voor verkrachting was veroordeeld en op vrije voeten was in afwachting van een tweede verkrachtingszaak waarin hij moest voorkomen, zou de studente willen verkrachten hebben en haar hebben gedood toen ze zich daar hevig tegen verzette.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer