Bij het ongeval kwam de 16-jarige Ian Goormans om het leven.
RV/Peter Vanderveken Bij het ongeval kwam de 16-jarige Ian Goormans om het leven.

Verdachte van dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf is aangehouden

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de verdachte van het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in Vorselaar aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen. De 21-jarige verdachte uit Grobbendonk verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

Het ongeval kostte het leven aan een 16-jarige jongeman uit Vorselaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn fiets op weg was naar huis. Zijn lichaam werd zaterdagochtend aangetroffen door een buurtbewoner aan de Molenbaan.

Enkele uren later kon een verdachte worden opgepakt. De 21-jarige man legde een positieve drugstest af en verklaarde ook zelf dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij zei dat hij zich wel gerealiseerd had dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat het om een fietser ging. De verdachte beschikte enkel over een voorlopig rijbewijs en mag dus niet in weekendnachten rijden.

Hij werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en die besliste om hem aan te houden. Vrijdag zal de raadkamer beslissen over de al dan niet bevestiging van zijn aanhouding. 

49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy De Wever

    Enkel politiek heeft de sleutel in handen, maar al jaaaaaaaaren durven ze hun verantwoordelijkheid niet opnemen, Geens kwam met een grijns destijds, ook jaaaren geleden, op tv eens vertellen dat hij alle ging afstellen op elkaar en de wetten ging aanpassen, tot op vandaag geen bal van gemerkt, integendeel.

  • Jos Vercammen

    Gilbert Rodts, als je het nieuws een beter had gevolgd, zou je weten dat het juist de ouders van de bestuurder waren, die merkten dat er iets mis was met de wagen van hun zoon en daarom de politie verwittigden. Dit leidde tot de aanhouding van de dader. Daarbij zou je ook moeten weten, dat je ook aan je eigen kinderen niet kan verbieden, om met hun eigen wagen op zwier te gaan. Die kerel is meerderjarig en is dus zelf verantwoordelijk voor zijn daden. Die ouders treft geen schuld, integendeel!

Lees meer