Bokkespurters
RV Bokkespurters

Bokkespurters vieren 25ste editie van veldtoertocht

WTC De Bokkespurters organiseert op zondag 10 november voor de 25ste keer de Alucotec Mountainbike Veltoertocht. Voor de rit worden enkele normaal afgesloten gebieden voor één keer opengesteld. De tocht vertrekt aan Diepvenneke en er worden ruim duizend deelnemers verwacht.

“Dat er langs en door deze ongekende plekken gefietst kan worden, is onder andere te danken aan verschillende privéeigenaars die eenmalig voor deze toertocht hun gebied openstellen”, zegt Filip Verschueren. “Ook de Vlaamse Agentschappen Natuur en bos en Onroerend Erfgoed hielpen een handje zodat de fietsers een boeiend parcours kunnen afleggen. Zo wordt er onder meer langs de voormalige pastorie ’t Hof en de Konijnenberg gefietst.”

Parcours

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende routes van 34 kilometer tot 46 kilometer. Voor de jongsten is er een speciale kidstoer van 18 kilometer. Na de tocht staan de vrijwilligers van de Vosselaarse brandweerpost paraat om de fietsen grondig proper te spuiten. Starten aan de sporthal van Diepvenneke kan tussen 8 en 10.30 euro. Leden betalen 3 euro en niet-leden 5 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer