Waar blijven voet- en fietspaden?

In het centrum van Sint-Niklaas doen zich dan wel de meeste problemen voor op de schoolroutes, in de deelgemeenten is het net andersom en klagen ouders vooral over de schoolomgeving zelf. Dat is onder meer het geval in Sinaai. Heel wat lezers vinden dat er ingrepen moeten komen in de Leebrugstraat ter hoogte van basisschool De Zwaan. "Het klopt dat er klachten zijn van ouders", zegt directrice Christel Deck. "Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht, omdat er geen voet- of fietspaden zijn. Daarnaast is er vastgesteld dat er te snel gereden wordt aan de school. Dat laatste probleem is intussen wel aangepakt, want vlak voor de start van het schooljaar zijn er twee verkeersdrempels aangelegd en de stad heeft ook de signalisatie verbeterd en de snelheid buiten de schoolomgeving is teruggebracht naar 50 kilometer per uur."

Verkeersremmers

Ouders vragen echter ook snel werk te maken van een fietspad. In de zachte berm naast de rijbaan ontstaan in de winter snel putten en daar komen kinderen in ten val.

Schepen Carl Hanssens is op de hoogte van de klachten. "De verkeersremmers zijn maar tijdelijk, want er is intussen een dossier ingediend voor de volledige heraanleg van de Leebrugstraat. Een concreet ontwerp moet nog opgemaakt worden, maar aangezien de straat deel uitmaakt van een bovenlokaal fietsnetwerk, zullen er zeker fietspaden komen." (PKM)

De verkeersdrempels zijn er al in de Leebrugstraat, nu nog voet- en fietspaden.
Kristof Pieters De verkeersdrempels zijn er al in de Leebrugstraat, nu nog voet- en fietspaden.

Lees meer