7 Kris Truyts en haar zoon Matthew staan aangeslagen bij het leeggestroomde zwembad
Kristof Pieters Kris Truyts en haar zoon Matthew staan aangeslagen bij het leeggestroomde zwembad

Abrupt einde van zwemplezier: vandalen snijden zwembad stuk en 50.000 liter water stroomt weg

Voor een gezin uit Waasmunster is de zomervakantie in mineur geëindigd. Vandalen sneden in de nacht van dinsdag op woensdag het zwembad kapot met een mes. Zo’n 50.000 liter water vloeide weg. Kris Truyts, een alleenstaande mama van drie, reageert boos en aangeslagen. “We zijn niet op vakantie gegaan en ik had lang gespaard om mijn kinderen dit zwemplezier te gunnen.”

Het was hun grote trots: een zwembad van tien op vijf meter in de achtertuin waar de kinderen een hele zomer plezier aan beleefden. “Ik sta er alleen voor met drie kinderen en we gaan nooit op vakantie. Ik heb lang moeten sparen om dit zwembad te kunnen aankopen”, vertelt Kris Truyts. “Voor ons is het prijskaartje van 1.300 euro best stevig en het kost uiteraard ook veel geld om het te vullen. Daarom dat we er zelf zoveel zorg aan hebben besteed. Het staat hier sinds vorig jaar en had zelfs gevuld de winter overleefd. Deze week had ik het zwembad nog een grote poetsbeurt gegeven omdat ze dit weekend opnieuw zomerse temperaturen voorspellen.”

Het vandalisme moet gebeurd zijn tussen 23 uur en middernacht. Buren uit de Frank Baurstraat hoorden rond die tijd heel wat lawaai van roepende jongeren. “We weten wie de daders zijn”, vervolgt Kris. “Het is een bende jongeren tussen 14 en 17 jaar die al een hele tijd de buurt teisteren.”

7 Het enorme zwembad stroomde volledig leeg.
Kristof Pieters Het enorme zwembad stroomde volledig leeg.

De politie trad in het verleden ook al op tegen de bende. Er werden zelfs mobiele camera’s geplaatst in de aanpalende Hollandse Wijk. Buurtbewoners klagen al enkele jaren over pesterijen en vandalisme. Wat ooit begon als kattenkwaad, is intussen uitgegroeid tot ernstige overlast die de hele buurt verziekt.

Goede voetafdrukken

Het zwembad van het gezin werd kapotgesneden met een mes. “Dat weten we omdat het lemmet van het mes is afgebroken en nog in het zwembad stak”, zucht Kris. “Ze hebben de kant gekozen waar het meeste druk op stond. De daders zijn wel eerst over de omheining moeten klimmen van de tuin. Jammer genoeg hebben we zelf niks gehoord. Ik slaap aan de voorkant en ook de hond lag in de kamer. We hebben de schade pas ’s morgens vastgesteld. Om terug over de omheining te klauteren, hebben ze een tuinstoel gebruikt. Daarop stonden goede voetafdrukken maar de feiten wegen voor de politie blijkbaar te licht om er meer mee te doen.”

7 Het lemmet van het mes bleef in de wand van het zwembad steken.
Kristof Pieters Het lemmet van het mes bleef in de wand van het zwembad steken.

Het is niet de eerste keer dat de familie het mikpunt is van de bende. “Ze hebben eerder ook al stenen gegooid door onze rolluik en in de winter worden de kinderen met sneeuwballen bekogeld. Het was nu wel al een tijdje rustig maar dit incident is voor mij de spreekwoordelijke druppel. Ik hoop dat de gemeente en politie de situatie zullen aanpakken.” Naar het motief heeft Kris het raden. “Jaloezie? Blind vandalisme? Ik weet het niet, maar mijn kinderen zijn nu wel ontroostbaar. Onze zomervakantie is alvast in mineur geëindigd.”

Roompot Vakanties heeft intussen aangeboden om het getroffen gezin alsnog wat zwemplezier aan te bieden in de resterende periode van de vakantie. “We willen het leed dat de kinderen is aangedaan wat verzachten door een weekend of midweek te schenken in ons zwemparadijs net over de grens in Zeeland”,  laat woordvoerder Baptiste Van Outryve weten. 

7
Kristof Pieters
7 Op een tuinstoel is een duidelijke voetafdruk te zien, het blad van het gebruikte mes werd achtergelaten.
Kristof Pieters Op een tuinstoel is een duidelijke voetafdruk te zien, het blad van het gebruikte mes werd achtergelaten.
7 Zo zag het zwembad eruit voor het vandalisme.
Kristof Pieters Zo zag het zwembad eruit voor het vandalisme.
7
Kristof Pieters

127 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy Casteleyn

    Te weinig bewijzen volgens de politie, nee er moet eerst iets ernstig gebeuren, ondertussen zit een gezin met dure kosten, da kan toch niet al die pesterijen, ga naar het vredegerecht als je vermoedens hebt

  • Jan Boden

    @Dave Van vlierberghe : Kris Truyts - Frank Baurstraat - Waasmunster. Bedankt alvast voor je mooie tussenkomst.

Lees meer