Auto met vijf Franse jongeren gaat over de kop op E17: één dode en vier gewonden

Op de autosnelweg E17 in Waasmunster is zondagavond een dode gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Een auto met Franse nummerplaat ging verschillende keren over de kop. Vier andere inzittenden raakten gewond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur zondagavond op de E17 in de rijrichting van Antwerpen. Een getuige zag hoe de bestuurder van een auto met Franse nummerplaat plots van zijn rijvak afweek en bruusk in de vangrail terecht kwam. De auto ging vervolgens een paar keer over de kop en kwam tot stilstand op de pechstrook.

Eén van de inzittenden werd uit de wagen geslingerd. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Nog vier andere inzittenden raakten gewond, maar waren er op het eerste gezicht niet zo erg aan toe.

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Een getuige hoorde, kort voor de bestuurder de controle verloor, wel een harde knal. Mogelijk werd dit veroorzaakt door een klapband, maar dat kon nog niet bevestigd worden. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters
7
Kristof Pieters

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ingrid van den Beemt

    Denk eerder ongeduldig inhalen terwijl voorganger nog niet eens volledig op andere rijstrook zat, waardoor de ongeduldige met middentaluut in aanraking is gekomen. De sporen begonnen nl wel erg dicht bij dat taluut zagen we in het voorbij gaan.

  • Erwin Vandriessche

    Bij een wagen die over kop ligt en op deze foto kan je niet aan de banden zien of die lek zijn, daar ze onbelast zijn en niet allemaal in detail in beeld komen. Maar volgens ik lees uit beschreven verklaring van de getuige lijkt mij een klapband of vastgelopen wiel een mogelijke reden van dit tragisch ongeval.

Lees meer