3 Ook bij de plaatselijke jeugd is het een wedstrijd op het scherpst van de snee.
Yannick De Spiegeleir Ook bij de plaatselijke jeugd is het een wedstrijd op het scherpst van de snee.

Bewoners van De Ruiter leven zich uit op Trotinettenkoers

Op De Ruiter leefden heel wat bewoners zich dit weekend uit op de trottinettenkoers. Deze traditie, georganiseerde door het Ruitercomité is al aan zijn 39e editie toe. 

3 Burgemeester Jurgen Bauwens gaf het startschot.
Yannick De Spiegeleir Burgemeester Jurgen Bauwens gaf het startschot.

Jong en oud streden op het parcours in de Langenaardstraat voor de eer en vooral voor het plezier om de eerste plaats te bemachtigen. De jongste deelnemertjes zijn amper 3 jaar oud. Het was kersvers burgemeester Jurgen Bauwens die het sybolische startschot gaf in de jongste categorie (zie foto’s). De deelnemende kinderen worden per levensjaar in aparte categorieën onderverdeeld, tot en met 12 jaar. Bij verlies of bij een val was er wel al eens even troost nodig van de mama’s of papa’s, maar dat kon de pret helemaal niet bederven.

3 Mattice Du Tré
Yannick De Spiegeleir Mattice Du Tré

Onder de trouwe deelnemers: Mattice Du Tré (21), de zoon van wijlen burgemeester Michel Du Tré. Mattice die opgegroeid is op de Ruiter neemt zelf net zoals een aantal van zijn leeftijdsgenoten en teamleden ook al van kleins af aan deel aan de trottinettenkoers. Zijn team ging trouwens aan de haal met de overwinning.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer