4 Gemeenschappelijke ruimte in de Upkot -toren
Upgrade Estate Gemeenschappelijke ruimte in de Upkot -toren

Bro Upkot komt na succesverhaal in Brussel ook naar Gent: op kot met bioscoop en fitness

Aangeboden door Upgrade Estate (Oost-Vlaanderen)

Met het concept Upkot verovert projectontwikkelaar Upgrade Estate de Vlaamse markt voor studentenhuisvesting: de studentenkoten van Upkot in onder andere Brussel en Gent zijn erg geliefd bij studenten. Vanaf academiejaar 2020-2021 kunnen Gentse studenten intekenen op het nieuwste woonproject, Bro Upkot. De bewoners kunnen naast een comfortabele studentenkamer ook rekenen op gamerooms, een fitness en een studentencoach. Upgrade Estate bouwt met Upkot de hoogste studententoren van Vlaanderen die ruimte zal bieden aan 311 studenten. 

Bro Upkot is de naam van de nieuwste landmark van Gent en vanaf 2020 trekken de eerste studenten er in. Upgrade Estate zet hiermee zijn succesverhaal met Upkot verder in Gent, waar het nu al 1.100 studenten huisvest.

De hoogste studententoren in Vlaanderen krijgt ook een 3D-gevel

Het bureau Archipl Architecten tekende voor Upgrade Estate een statige toren met een wel heel bijzondere 3D-gevel. “De 3D gevel weerspiegelt de omgeving en de dynamiek van de doelgroep”, vertelt Nils Vanhauwaert. “Naast esthetiek werd bij het ontwerpen van de gevel, net als bij de rest van het gebouw trouwens, op en top ingezet op intelligente en duurzame energietoepassingen.” Bro Upkot wordt bovendien 60 meter hoog en zal zo de hoogste studententoren in Vlaanderen zijn. De toren wordt gebouwd aan de R4 in Gent. “Ideaal voor studenten”, zegt Nils. “In het groen en in de buurt van heel wat Gentse campussen.”

In de toren is plaats voor 311 studentenkamers en -studio’s. Daarnaast komen er ook 41 gemeenschappelijke ruimtes en die zijn niet van de minste: één van die ruimtes is een ‘studiecafé’ op de bovenste verdieping van de toren, met panoramisch zicht op de stad Gent, waar studenten samen kunnen blokken. De studenten kunnen ook samenzitten in verschillende chillrooms, een gameroom met virtual reality en een fitnessruimte. Buiten is er een zitarena en een beachvolleybalveld.

4 Toekomstbeeld van de hoogste studententoren.
RV / Upgrade Estate Toekomstbeeld van de hoogste studententoren.

Een echte community

De bewoners van Upkot zijn niet uitsluitend bewoners, maar maken ook effectief deel uit van de Upkot-community. Zo worden ze opgedeeld in ‘micro communities’, om een huiselijke sfeer te creëren. Elke kleine gemeenschap krijgt een eigen keuken en zitruimte. Medewerkers met een sociale opleiding gaan tussen de studenten wonen, soms zelfs met hun gezin, en treden op als ‘Upkot-coaches’. Zij kijken of iedereen de afspraken nakomt, maar zijn ook een luisterend oor voor studenten met examenstress. Naast een inwonende Upkot-coach kunnen de studenten ook gebruik maken van de klusdienst Upfix en krijgt hun studentenkamer 3 check-ups per jaar. 

4 Een standaard studentenkamer in Bro Upkot.
RV / Upgrade Estate Een standaard studentenkamer in Bro Upkot.

De nieuwe norm voor studenten

“Luxekoten? Zo zou ik het niet noemen. De dagen dat studenten tekenden voor een vergeeld kamertje zonder badkamer in een achterbuurt, liggen ver achter ons”, vertelt Nils Vanhauwaert van Upgrade Estate. “Wij bieden koten aan die aangepast zijn aan de noden van de studenten anno 2019. Elke student zou van deze faciliteiten gebruik moeten kunnen maken. Upkot vormt de basis van een onvergetelijke studententijd door de Upkot-community en unieke faciliteiten. De gemeenschappelijke leefruimtes vormen het fundament van de Upkot-community. Studenten kunnen er samen eten, relaxen en studeren. De wachtlijsten met huurders voor de komende academiejaren en onze in-house verhuur- en beheerservice maken van Bro Upkot een zorgeloze investering.”

Wie interesse heeft in het project Bro Upkot, zowel studenten als investeerders, kan contact opnemen met Klara en Amélie via sales@upgrade-estate.be. Meer informatie over het project kan je vinden op de website: upgrade-estate.be/nl/investeren/bro-upkot?utm_source=HLN&utm_medium=banner&utm_campaign=Investeren-in-studentenhuisvesting-HLN

4 Een toekomstbeeld van de hoogste studententoren
RV / Upgrade Estate Een toekomstbeeld van de hoogste studententoren

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Robert Boxtaele

    De bewoners van de wijk Nieuw-Gent die zijde van die toren wonen zullen het, zeker in voor- en najaar, wel zonder zonneschijn moeten doen. Idem dito voor de bewoners van de nog te bouwen private woonwijk die tussen die toren en de wijk Nieuw-Gent zal liggen. Dat heeft blijkbaar geen belang voor de bouwheer en Stad Gent!

  • Carl Op de Beeck

    Locatie lijkt me niet ideaal.

Lees meer