Na het overlijden van burgemeester Michel Du Tré verruilt Guido De Cock (tweede van links) zijn functie als gemeenteraadsvoorzitter voor die van schepen van Openbare Werken en Mobiliteit.
archiefbeeld - RV Na het overlijden van burgemeester Michel Du Tré verruilt Guido De Cock (tweede van links) zijn functie als gemeenteraadsvoorzitter voor die van schepen van Openbare Werken en Mobiliteit.

Guido De Cock (CD&V) vervoegt schepencollege na overlijden burgemeester Du Tré

Het partijbestuur van CD&V heeft gisteravond de verdere opvolging ingevuld na het overlijden van de betreurde burgemeester Michel Du Tré. Guido De Cock wordt de nieuwe schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit. “Met Guido kiezen we resoluut voor stabiliteit en ervaring”, zegt lokaal partijvoorzitter Petra Buijsse.

Een aantal weken geleden duidde de partij reeds unaniem Jurgen Bauwens aan als nieuwe burgervader van de heidegemeente, maar nu worden ook de belangrijke schepenambten voor de toekomst geconcretiseerd. De Cock was in een vorig leven directeur van de gemeenteschool van Waasmunster en bekleedde sinds de start van deze legislatuur de functie van gemeenteraadsvoorzitter.

Zijn taak als gemeenteraadsvoorzitter zal worden overgenomen door CD&V’er Renaat Decorte. “Renaat, beter bekend als de glazenwasser van Waasmunster, kent de bevolking door en door en zal ook na drie jaar schepen worden van Cultuur en Feestelijkheden in opvolging van de huidige N-VA-schepen Werner de Nijs”, vult de partijvoorzitter verder aan.

“Ik ben ook blij dat de partij naast stabiliteit en ervaring ook de kaart trekt van de toekomst, want na 3 jaar wordt de jonge Aurélie Willaerts, die ondertussen ervaring opdoet als gemeenteraadslid, de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Op de gemeenteraad van mei zal tevens de jong-CD&V’er Yari Van Kaer de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid dat vrij kwam na het overlijden van Du Tré. Met deze knipoog naar de toekomst zet de partij ook de juiste koers in naar verjonging van de partij”, zegt een tevreden burgemeester Jurgen Bauwens.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer