Belga

Vandalen houden lelijk thuis bij voetbalclub Sparta Waasmunster

Vandalen hebben dit weekend een ravage aangericht bij voetbalclub Sparta Waasmunster. Er werden twee deuren ingetrapt en verschillende lokalen werden overhoop gehaald.

De daders raakten binnen door een raam te forceren van één van de kleedkamers. Vervolgens werd een eerste binnendeur ingetrapt. Een tweede binnendeur werd stukgeslagen met een brandblusapparaat. In het administratief lokaal werd alles overhoop gehaald. Voorzitter Adriaan Vanderherten heeft de schade nog niet kunnen becijferen maar die is toch aanzienlijk. Er is mogelijk ook wat sportmateriaal weg. Ook is het nog afwachten dat er geen informaticamateriaal beschadigd werd.

Burgemeester Jurgen Bauwens vermoedt dat het vandalisme verband houdt met andere baldadigheden in de Hollandse Molenwijk. Hangjongeren zorgen er al een tijdje voor problemen. Er werd eerder al een camera opgesteld om die reden. De gemeente gaat nu samenzitten met de politie en bekijkt of er strenger kan opgetreden worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer