3 Jurgen Bauwens legde officieel de eed af als nieuwe burgemeester van Waasmunster in de ambtswoning van de gouverneur.
Yannick De Spiegeleir Jurgen Bauwens legde officieel de eed af als nieuwe burgemeester van Waasmunster in de ambtswoning van de gouverneur.

VIDEO. Jurgen Bauwens (CD&V) legt eed af als burgemeester van Waasmunster

In de handen van waarnemend gouverneur Didier Detollenaere heeft Jurgen Bauwens (CD&V) dinsdagnamiddag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Waasmunster. Hij treedt nu ook officieel in de voetsporen van zijn overleden partijgenoot Michel Du Tré.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tot voor kort was Bauwens officieel nog in functie als waarnemend burgemeester, maar daar komt nu dus een eind aan. De plechtigheid in de gouverneurswoning aan de Vlasmarkt in Gent werd bijgewoond door Bauwens’ partner Linda, zijn dochter Jaïke, zijn petekinderen Ella en Silke en zijn schoonvader Paul. Zoon Seppe moest verstek geven omdat hij in de blokperiode zit als student. Bij de ondertekening van zijn geloofsbrieven richtte Bauwens zijn ogen ook even ten hemel. “Ik treed niet enkel in Michels voetsporen. Hij was echt mijn leermeester. We gaan proberen om de architectuur voor onze gemeente die hij heeft uitgestippeld verder te zetten. Ik wil zijn bouwmeester zijn”, klonk het. Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere wenste hem veel succes. De kersverse burgervader besliste eerder al om zijn job in het onderwijs als leerkracht aan het Sint-Teresiacollege in Eksaarde on hold te zetten voor zijn nieuwe ambt. “Het siert u dat uw functie als burgemeester voltijds zal uitoefenen ten dienste van uw bevolking. In een kleine gemeente als Waasmunster kan je dicht bij de burger staan. Ik ben ervan overtuigd dat u zichzelf even geliefd kan maken als uw voorganger.”

3 Bij het ondertekenen van zijn geloofsbrieven nam Bauwens even de tijd om een eerbetoon te brengen aan zijn voorganger Michel Du Tré.
Yannick De Spiegeleir Bij het ondertekenen van zijn geloofsbrieven nam Bauwens even de tijd om een eerbetoon te brengen aan zijn voorganger Michel Du Tré.

Met de eedaflegging van Jurgen Bauwens komt er ook een einde aan een periode van rouw in het gemeentehuis van Waasmunster. Het kabinet van de overleden burgervader Michel Du Tré bleef tot nu toe gesloten, maar zal vanaf nu terug in gebruik worden genomen. Vanavond legt Yari Van Kaer ook de eed af als nieuw gemeenteraadslid aan het begin van de raadszitting.

3 Jurgen Bauwens bracht zijn vrouw, schoonvader, dochter en petekinderen mee naar de eedaflegging.
Yannick De Spiegeleir Jurgen Bauwens bracht zijn vrouw, schoonvader, dochter en petekinderen mee naar de eedaflegging.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer