2 Tijdens het kunstparcours 'Invitro' kunnen alle Wachtebekenaren kunst gaan gluren bij hun buren.
Kristof Vereecke Tijdens het kunstparcours 'Invitro' kunnen alle Wachtebekenaren kunst gaan gluren bij hun buren.

Twaalf jonge kunstenaars palmen Wachtebeekse vitrines in

Kunst gluren bij de buren

Onder de noemer ‘Invitro’ kan je in Wachtebeke nog tot en met 5 mei gaan kijken naar het werk van 12 jonge lokale kunstenaars. Die stellen tentoon in de vitrines van de plaatselijke winkels, de bib, het gemeentehuis en zelfs bij mensen thuis.

Het kunstparcours is een initiatief van ‘Fabriek A Brak’, het artistieke jongerenproject van jeugdhuis ‘t Kasseiken. “We organiseren heel diverse creatieve activiteiten voor én op vraag van jongeren”, zegt Marthe Vanthuyne. “Er zijn artistieke workshops en reeksen, een open zeefdrukatelier, creatieve evenementen,…. Uiteraard willen die jonge mensen hun werk ook delen met de wereld. Daarom hebben we ‘Invitro’ gecreëerd. Tijdens een wandelroute van ongeveer 1,4 kilometer door het centrum van Wachtebeke kunnen alle geïnteresseerden kennismaken met het werk van onze kunstenaars. Je kan letterlijk al binnen glurend hun werk ontdekken. Er hangt kunst bij de lokale handelaars, in het gemeentehuis, de bib,...zelfs bij mensen thuis.”

24 op 24

De wandeling is 24 op 24 gratis te bezoeken. Een folder met grondplan en info over de deelnemers is af te halen aan jeugdhuis ’t Kasseiken in de Molenhoek 19 in Wachtebeke. Meer info over de deelnemende kunstenaars vind je via deze link

2 Ook de Zelzaatse Ilka Tillekaerts heeft haar eigen vitrine bij Drukkerij Geers in het centrum van Wachtebeke.
Kristof Vereecke Ook de Zelzaatse Ilka Tillekaerts heeft haar eigen vitrine bij Drukkerij Geers in het centrum van Wachtebeke.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer