2 Op het festival werden twee aangiftes gedaan van verkrachting.
Jeffrey Dujardin Op het festival werden twee aangiftes gedaan van verkrachting.

Twee aangiftes van verkrachting op The Qontinent in Wachtebeke

Twee aangiftes van verkrachting, 70 festivalgangers met drugs op zak en 33 bestuurders onder invloed. Dat is de trieste balans na de twaalfde editie van het hardstyle-festival The Qontinent. Gespreid over drie dagen zakten afgelopen weekend 35.000 feestvierders af naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 

“We hadden wel schrik, na alles dat in de media verschenen was over aanrandingen en verkrachtingen op festivals”, zegt korpschef Koen Van Poucke. “Er zijn twee dossiers opgesteld, waarbij een verdachte gekend is. We zijn een onderzoek begonnen om te zien of de feiten al dan niet bewezen zijn.” 

70 personen in bezit van drugs

Tijdens het evenement werd een grote inzet geleverd door de politiezone Regio Puyenbroeck om de openbare orde en de veiligheid te garanderen. Zowel tijdens de opening van het festival op vrijdag (pre-party) als op zaterdag en zondag werd beroep gedaan op ondersteuning van onder andere de federale politie voor het opsporen van verdovende middelen en verboden wapens door controles ter hoogte van de ingang van het festival. Als festivalgangers iets op zak hadden, dan werden ze naar het ‘gerechtelijk dorp’ gebracht. Daarnaast liep er tal van agenten in burger op het festivalterrein die uitkeken naar verdachte handelingen, met succes. 

2 Het gerechtelijk dorp aan The Qontinent.
Jeffrey Dujardin Het gerechtelijk dorp aan The Qontinent.

“Er werden verdovende middelen teruggevonden waaronder vooral XTC, cocaïne, speed, amfetamines, ketamine, MDMA en cannabis”, klinkt het. Tijdens de controles op het festivalterrein werden 70 personen in het bezit gevonden van verdovende middelen. “Gezien de mensenmassa, een goeie 35.000 man gedurende het weekend,  valt dit nog mee. Het bleek ook een rustig weekend te zijn, er waren geen vechtpartijen.” In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, werd toepassing gemaakt van de mogelijkheid om aan personen die in het bezit waren van verdovende middelen of verboden wapens een onmiddellijke minnelijke schikking voor te stellen. Er werd 19.800 euro geïnd. Vijf personen werden door het parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk gedagvaard. Zij zullen zich op donderdag 26 september moeten verantwoorden in de Gentse correctionele rechtbank. Het betreft vier dealers en één verdachte die weigerde om de onmiddellijke minnelijke schikking te betalen.

33 bestuurders onder invloed

Er werden tijdens de verkeerscontroles vijftien bestuurders betrapt die reden onder invloed van verdovende middelen. Achttien bestuurders waren onder invloed van alcohol. Twee personen werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd wegens het verstoren van de openbare orde. Ten slotte werd een verboden wapen (een nunchaku, twee stokken die door een korte ketting aan elkaar gebonden zijn, red.) in beslag genomen tijdens een verkeerscontrole. Hiervoor werd een onmiddellijke minnelijke schikking van 350 euro opgelegd.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jensen De Fraeye

    Kijk mensen voor je hier een reactie onderplaatst ga eerst naar het festival The Qontinent is een zeer goed festival die streng controleert op de camping en festival zelf want ik ga al 5 jaar naar daar. Persoonlijk vind ik dat mensen die drugs kopen en nemen dat hun eigen schuld is je bent er van bewust dat het niet mag. Het festival en gerne die er gedraaid worden staan weer eens in het slecht daglicht.

  • jacqueline bax

    Een verkrachting wordt tegenwoordig dus al als normaal beschouwd...niet normaal...zoiets mag nooit normaal gevonden worden! Nog even en dan komen vrouwen helemaal nergens meer, want de daders worden niet aangepakt!!?

Lees meer