Het centrum van Wachtebeke maakt zich opnieuw op voor twee jaar werken.
JVK Het centrum van Wachtebeke maakt zich opnieuw op voor twee jaar werken.

Wachtebeke maakt zich op voor twee jaar wegenwerken: nutsbedrijven vanaf maandag aan de slag in de dorpskern

Maandag starten nutsbedrijven Fluvius, Telenet, Proximus en De Watergroep met voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Wachtebeke. Het is de start van twee jaar werken in het centrum.

Tijdens de eerste fase van de werken wordt de Meersstraat in beide richtingen afgesloten tussen Dorp en Overledebrug. Zonder weerverlet wordt deze fase rond 24 juni 2020 afgerond. Het autoverkeer zal omgeleid worden via de N70/R4.

In de tweede fase is er eenrichtingsverkeer in Dorp (richting Sint-Kruis-Winkel) en blijft de Meersstraat afgesloten. Eveneens worden de Godshuisstraat, Smisstraat en Molenhoek afgesloten. De nutsbedrijven verwachten dat deze fase rond 16 oktober 2020 klaar zal zijn.

Tijdens de derde en laatste fase is er ook eenrichtingsverkeer in het Dorp richting Moerbeke. Daarnaast zullen de Stationsstraat en de Smishoek afgesloten worden. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken tegen 5 februari 2021 afgerond zijn.

Na de nutswerken gaan de rioleringswerken en de heraanleg van de weg van start. Deze werken zullen ongeveer een jaar duren. 

“De nutsbedrijven doen er alles aan om de hinder voor de omwonenden van het tracé zo beperkt mogelijk te houden”, zegt Raissa Verstrynge, woordvoerder bij De Watergroep. “De afvalophaling zal op hetzelfde tijdstip plaatsvinden en de toegang tot de woningen blijft verzekerd. De bussen die gehinderd worden door de werken volgen een omleiding. Bewoners worden ook schriftelijk verwittigd als hun watertoevoer tijdelijk onderbroken wordt.”

Lees meer