Kristof D'Hondt in zijn kledingspeciaalzaak tussen de luxehorloges.
Foto's Deleu Kristof D'Hondt in zijn kledingspeciaalzaak tussen de luxehorloges.

"Interesse tot in Dubai en Londen"

COSTUMIER KRISTOF D'HONDT VERKOOPT UNIEKE PENNEN EN HORLOGES

Kristof D'Hondt (36) is de eerste costumier die zijn kledingspeciaalzaak met uitzonderlijke toppennen van Montblanc en luxehorloges van Lebeau-Courally combineert. "Ons concept is uniek in de wereld. Er is interesse tot in Dubai en Londen, waar er wellicht ook zo'n winkels komen", vertelt de Waregemnaar.

De ondernemer heeft een wereldprimeur beet. Hij is de eerste costumier die een in maatkledij gespecialiseerde winkel combineert met luxehorloges van het Belgisch topmerk Lebeau-Courally en exclusieve pennen van het Duits topmerk Montblanc. Hij presenteert de horloges en pennen in een vip boutique op de bovenverdieping van zijn zaak Maison D'Longueville in de Lebbestraat. "Het unieke aan het verhaal is dat het énkel om gelimiteerde edities en verzamelstukken gaat", zegt Kristof D'Hondt. De pennen, prijzen starten aan 500 euro, spreken tot de verbeelding. Zo heb je bijvoorbeeld een pen die in het teken staat van de hond in de Chinese astrologie. "Er zijn wereldwijd maar 888 exemplaren van, waarvan 887 in China en eentje hier in mijn winkel in Waregem. Ik ben zelf geboren in het jaar van de hond en mijn naam is D'Hondt, is moést die pen dus wel hebben (lacht). Ik ben namelijk zelf een liefhebber van pennen van Montblanc. Ik koop er jaarlijks eentje. Om er effectief mee te schrijven. Het is topkwaliteit. Zo'n pen loopt nooit uit."

Roots in Waregem

"De deal met Montblanc is te danken aan een klant en vriend met connecties", vervolgt Kristof D'Hondt.


"De overeenkomst met Lebeau-Courally kwam er via sterrenchef Peter Goossens. We verkopen de gelimiteerde collectie. Zo gaan de gouden horloges maar tot maximum 150 exemplaren. Prijzen starten aan 3.000 euro. Zowel zakenmensen als liefhebbers vinden al de weg naar de vip boutique. De boutique is pas een maand open, maar ik ontvang al buitenlanders, tot uit Zuid-Korea. Het is geen nadeel om dit vanuit Waregem te doen. Het is net leuk, want mijn roots liggen hier. Ik spreid wel mijn vleugels uit. Zo ziet het er dankzij een bevriende Pakistaanse zakenman naar uit dat mijn concept binnenkort ook gelanceerd wordt in Dubai en Londen. Niet onder de naam Maison D'Longueville, maar onder de naam 'by Maison D'Longueville'. Want er is maar één Maison D'Longueville, hier in Waregem. Ik blijf trouwens de Kristof die iedereen kent. Het is niet zo dat ik nu 'grote manieren' zal gaan krijgen."

Versterkte burcht

De vip boutique is er voor mannen én vrouwen. Zo worden er ook handtassen van Lebeau-Courally verkocht. Én het is op en top beveiligd.


"We hebben er een versterkte burcht van gemaakt, we zien àlles", benadrukt Kristof D'Hondt. "De horloges en pennen worden elke ochtend afgestoft en opgeblonken. Ik vergelijk het met het runnen van een sterrenrestaurant. Je mag geen enkele steek laten vallen. Zo laten we de bezoekers van de vip boutique altijd witte handschoenen dragen. Zodat er geen vingerafdrukken op de horloges of pennen zitten. Wie de vip boutique wil bezoeken, moet altijd een afspraak maken."

Lees meer