De Mercedes was rijp voor de schroothoop.
Alexander Haezebrouck De Mercedes was rijp voor de schroothoop.

54-jarige passagier sterft bij zware crash, bestuurder had gedronken en raakt lichtgewond

In de Oosterlaan in Waregem is vrijdagnacht rond 1.45 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een Mercedes met vier inzittenden is tegen een geparkeerde oplegger geknald nadat de bestuurder de controle over het stuur was verloren in een bocht. Een 54-jarige man uit Dentergem overleefde de klap niet. De bestuurder, een man uit Zulte, legde een positieve ademtest af.

Een viertal vijftigers waren vrijdagnacht op de terugweg nadat ze samen naar de laatste thuismatch van Sv Zulte-Waregem waren geweest. In de Oosterlaan liep het omstreeks 1.45 uur volledig verkeerd. Bestuurder B. S. uit Olsene verloor in een bocht naar links de controle over zijn stuur. In een poging te corrigeren, knalde het viertal met een splinternieuwe Mercedes tegen een geparkeerde oplegger. Na de botsing zwalpte de auto verder in de richting van het centrum van Waregem, maar ging eerst nog over de middenberm tot op het andere rijvak, botste tegen de vangrail om driehonderd meter verder tot stilstand te komen. De passagier vooraan in de auto, Ignace Moerman (54) uit Wakken overleefde de klap niet en stierf ter plaatse. Frans. M. en Patsy. V.,  Een echtpaar uit Zulte dat op de achterbank zat, werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder, B. S. uit Olsene werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De klap was enorm, de zijkant van de splinternieuwe Mercedes was volledig ingedeukt, de auto was rijp voor de schroothoop. De bestuurder uit Olsene legde een positieve ademtest af en werd door de politiediensten verhoord. Hij mocht na verhoor opnieuw beschikken. De politie nam wel meteen zijn rijbewijs in beslag voor vijftien dagen. Een deskundige van het parket kwam het ongeval onderzoeken. Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat de Mercedes in een bocht van de weg moet zijn geraakt. De bestuurder probeerde te corrigeren en zou zo de controle over het stuur verloren zijn. Door het ongeval was de Oosterlaan in Waregem tussen de Stationsstraat en de Zultseweg de hele nacht afgesloten. 

Slachtoffer laat echtgenote en twee kinderen na

Het Slachtoffer Ignace Moerman (54) uit Wakken laat een echtgenote en twee kinderen, een zoon en een dochter na. De uitvaart van Ignace Moerman vindt plaats op zaterdag 25 mei om 10.30 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Wielsbeke. Wie Ignace een laatste groet wil brengen kan dat doen in rouwkamer ‘Acasia’ van het uitvaartcentrum Lefèvre langs de Westerlaan in Waregem.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer