De organisatoren van Bar D' hiver bij de gigantische iglo.
Foto Deleu De organisatoren van Bar D' hiver bij de gigantische iglo.

Bar D'hiver in reusachtige iglo

POP-UPWINTERBAR HEEFT ALVAST EYECATCHER BEET

Langs de Houtvezelstraat in Wielsbeke opent er op 16 november een pop-upwinterbar, Bar D'hiver. Goed nieuws voor de winterbar-liefhebbers, die misschien wat teleurgesteld zijn nu de organisatie achter Husky Bar aankondigde dat ze een winter overslaan.

Het zijn de mensen achter de zomerbar Bar D'été, in de tuin van 't Klokkenhof in Desselgem, die besloten om hun succesvolle concept ook eens in de winter uit te gooien. "Het waren eigenlijk Dave Boudry en Lorenz Declercq van 't Klokkenhof die de uitbating daarvan hebben gedaan. Mijn man en ik waren diegenen die voor de aankleding hebben gezorgd", zegt Michèle Decock, die samen met haar man Tim Callens het bedrijf Mahalo Concepts runt, in Zwevegem. "Nu die zomerbar zo succesvol was, hebben we met ons vier, en dan nog Axelle Vanherzeele, Lorenzo Vanlaere en Dirk Callens, besloten de handen in elkaar te slaan voor een pop-up winterbar." De keuze viel op een lap grond Langs de Houtvezelstraat in Wielsbeke. "Die locatie is gemakkelijk bereikbaar, er is parkeergelegenheid, en vooral: er wonen niet veel mensen in de buurt, zodat we zo weinig mogelijk mensen overlast bezorgen." Mahalo Concepts werkt graag met tenten. "Maar in de winter is dat wat fris, vandaar dat we in Engeland een opblaasbare iglotent zijn gaan halen van 400m2. Binnenin zorgen we voor een winterse aankleding, dat echt de moeite wordt om eens te komen bekijken." De bar zal open zijn van donderdag tot zondag, tot en met 13 januari. "Er zullen zo'n 400 mensen binnen kunnen."

Geen Husky Bar

Bar D'hiver zal in elk geval al geen concurrentie krijgen van de Husky Bar, de pop-up winterbar die vorige winter enkele duizenden feestvierders naar de voormalige bedrijfsgebouwen van Liften Coopman in Kuurne lokte. De organisatie liet gisteren weten dat er deze winter geen vervolg komt op het succesverhaal. "We hadden een geschikte locatie gevonden voor ons pop-upconcept", zegt Gregory Van Wonterghem, die samen met de mensen achter Pulobar Husky Bar organiseert. "Maar daar bleken nog te veel zaken te moeten gebeuren vooraleer het pand volledig in orde zou zijn, inzake brandveiligheid en dergelijke." Dat er volgende winter wél weer een Husky Bar komt, blijkt nu al duidelijk op de Facebookpagina. "We kijken daarom momenteel al volop uit naar de winter van 2018-2019, en hopen jullie daar allemaal terug te mogen ontvangen." "Welke locatie we onze zinnen op gezet hadden, geven we niet prijs", zegt Van Wonterghem. "We willen daar graag volgend jaar meteen onze pijlen op richten."


Bij Bar D'hiver staan ze niet meteen te juichen bij het nieuws dat er geen Husky Bar is dit jaar. "Husky bar en Bar D'hiver zijn twee totaal verschillende concepten. Husky Bar lokt eerder de grote massa, wij mikken op een iets kleiner publiek. We vinden het zelfs jammer dat Husky Bar niet wordt georganiseerd, gezonde concurrentie is een goeie zaak, toch?"

Lees meer