De twee woontorens komen tussen de Zuiderlaan, het Regenboogstadion en de stadionvijvers.
ION/Steenoven De twee woontorens komen tussen de Zuiderlaan, het Regenboogstadion en de stadionvijvers.

Bouw woontorens start in voorjaar

AL KWART VAN FLATS NAAST REGENBOOGSTADION VERKOCHT

De bouw van twee woontorens naast het Regenboogstadion start in het voorjaar van 2019. Het project, van zo'n 45 meter hoog, hertekent de skyline van Waregem. Opmerkelijk: een kwart van de flats is voor de start van de werken al verkocht.

De woontorens met elk dertien verdiepingen krijgen samen 120 appartementen en komen tussen de Zuiderlaan, het Regenboogstadion en de stadionvijvers. De torens krijgen met Ascot en Windsor klinkende namen. "Een subtiele knipoog naar de legendarische Britse paardenraces en naar Waregem Koerse, want ook Waregem heeft in de paardensport een rijke geschiedenis", zeggen Frédéric De Bisscop en Bart Vanderdonckt van ontwikkelaars ION en Steenoven. "Ascot en Windsor moeten met appartementen van 70 tot 260 vierkante meter een breed publiek aantrekken, met prijzen die vanaf 180.000 euro starten, exclusief kosten. Een kwart van de appartementen is al verkocht, waaronder de twee exclusieve penthouses met zwembad (kosten elk 1 miljoen euro, red.). De opvallende Y-structuur van de flatgebouwen is ongezien. Die hoogstaande architectuur wordt versterkt door gevels in natuursteen en de kartelvorm van de terrassen. Elk appartement krijgt zeker een terras. Ook opvallend: alle flats krijgen een centrale stookplaats voor water, verwarming én koeling, uitgerust met ecologische technieken, zoals een warmtepomp met grondboringen, warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen. Eigenaars betalen zo de laagste energieprijs, terwijl de gebouwen 35 procent minder CO2 uitstoten."

Nieuw Parkhotel

De eerste bewoners worden in de loop van 2022 verwacht. Het project Waterfront beperkt zich trouwens niet tot de iconische woontorens, want naast de woontorens wordt een viersterrenhotel met 72 kamers opgetrokken. Het nieuwe Parkhotel - van dezelfde zaakvoerders Bob Van Mol en Veronique Vandewalle van het Parkhotel aan het Stationsplein in Kortrijk - krijgt ook een hippe bar, maar geen restaurant. Het viersterrenhotel opent in de zomer van 2021.

520 parkeerplaatsen

Op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat, eveneens aan het Regenboogstadion, komt een gebouw van 3.250 vierkante meter, met daarin gespreid over vier verdiepingen plaats voor kantoren en een winkel rond vrije tijd. "Het kantorencomplex is al voor de helft verkocht", zegt Joost Freys van communicatiebureau Bereal. Er komen 50 parkeerplaatsen onder het kantoorgebouw en 170 plaatsen onder de woontorens en het hotel. Aan de Zuiderlaan, deels op de parking van Expo, komt een nieuw parkeergebouw van vier verdiepingen, met 300 plaatsen. De helft is voor publiek gebruik. Alle werken samen kosten zo'n 65 miljoen euro.

Lees meer