4 De woning met achterliggende loods.
LSI De woning met achterliggende loods.

Cannabisplantage met 1.000 plantjes opgerold, vier Bulgaren in cel

In Waregem is maandagavond een cannabisplantage met zo’n duizend plantjes opgerold. Vier Bulgaren in een auto met Nederlandse nummerplaten zijn opgepakt. De woning in de Roterijstraat in Waregem is verzegeld.

Het was bij een routinecontrole van de politiezone Mira dat de wagen maandagvoormiddag tegengehouden werd. Aan boord bleken vier Bulgaren te zitten en was 2 kilogram vers geoogste marihuana en 3.000 euro cash aanwezig. Meteen was duidelijk dat het om vers geplukte oogst ging.

4 Ook de woning zelf is verzegeld.
LSI Ook de woning zelf is verzegeld.

1.000 planten in beslag

Een onderzoek van de lokale recherche van de politiezone Mira en de federale gerechtelijke politie leidde tot de ontdekking van een professioneel gerunde cannabisplantage in een woning met achterliggende loods in de Roterijstraat, de weg van Sint-Eloois-Vijve naar Waregem. In de plantage was de nodige professionele apparatuur voor het runnen van de plantage aanwezig, zoals ventilatoren, irrigatie en verwarmings- en verlichtingselementen,... De toegang tot de loods was gebarricadeerd en via camera’s kon de plantage in de gaten gehouden worden. In totaal zijn zo’n 1.000 planten in beslag genomen. De woning en de loods zijn verzegeld. De Bulgaren zijn opgepakt. De onderzoeksrechter moet dinsdag over hun verdere aanhouding beslissen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of nog anderen achter de organisatie van de plantage schuil gaan.

4 De loods is verzegeld.
LSI De loods is verzegeld.

Licht, kloppen en boren

Volgens buurtbewoners nam een Bulgaars koppel pas deze zomer haar intrek in de rijwoning, die verhuurd wordt door een aannemer. “Ik zag ze sinds deze zomer slechts twee keer”, klinkt het bij een buurtbewoner. “Ik vond het wel vreemd dat er tot ‘s nachts verlichting was in de loods achter de woning. Kort na hun intrek hoorde ik ook regelmatig kloppen en boren. Veel acht sloeg ik daar niet op.” De buurt zag maandagavond tal van politiecombi’s en anonieme politievoertuigen in de Roterijstraat arriveren. “Gasten met oranje bandjes rond hun arm”, luidt het. “Toen had ik wel door dat er iets niet pluis was.” Enkele jaren geleden kon wat verderop in de Roterijstraat ook al eens een cannabisplantage ontmanteld worden.

4
LSI

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer