4 Govea veroorzaakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een ongeval.
Photonews/RV Govea veroorzaakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een ongeval.

Dronken Omar Govea (24) van Zulte Waregem veroorzaakt ongeval, twee vrouwen en ploegmaat lichtgewond

Voetballer Omar Govea (24) van SV Zulte Waregem heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval veroorzaakt in het centrum van Sint-Eloois-Vijve. Govea reed met zijn Mercedes in op een stilstaande wagen met twee vrouwen in, die lichtgewond raakten. Govea bevond zich in staat van dronkenschap en was vergezeld door ploegmaat Luka Zarandia. 

Het ongeval gebeurde rond 0.40 uur aan de kerk in Sint-Eloois-Vijve. Twee vrouwen stonden in een auto stil in de Koekoekstraat om de Schoendalestraat op te draaien. Net op dat moment week Zulte Waregemspeler Omar Govea af van zijn rijvak in de Schoendalestraat en knalde tegen de stilstaande auto waar beide vrouwen in zaten. 

(Lees verder onder de foto)

4 Govea botste tegen een wagen waarin twee vrouwen zaten.
rv Govea botste tegen een wagen waarin twee vrouwen zaten.

De hulpdiensten snelden ter plaatse en moesten een van de vrouwen uit haar verhakkelde voertuig halen. Beiden werden lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Shotjes op café

Govea had geen geldig rijbewijs bij zich en bevond zich in staat van dronkenschap, dat bevestigt het parket van Kortrijk. Zijn Mercedes werd door het parket in beslag genomen. 

Govea zat achter het stuur, maar was niet alleen in de auto. Hij werd vergezeld door zijn ploegmaat Luka Zarandia (24). Die laatste raakte lichtgewond, maar stelt het goed. Volgens getuigen was het duo net voor het ongeval op café geweest waar ze enkele shotjes genuttigd hadden.  Een omstander zorgde ook nog voor wat tumult toen de politie tussenbeide kwam. 

Familiale waarden

SV Zulte Waregem laat weten dat het de familiale waarden en professionalisme hoog in het vaandel draagt en verwacht dat alle betrokkenen bij de club die ook perfect naleven en uitdragen. De club wacht het officiële verslag van de politie af om te bekijken of er sancties moeten volgen. 

Govea is een Mexicaanse voetballer en speelt sinds vorig jaar bij Essevee. Zarandia is een Georgische flankspeler, die vorig seizoen nog werd uitgeleend aan het Kazachse FK Tobol.

4 Omar Govea na zijn doelpunt tegen STVV, in december vorig jaar. Photo by Nico Vereecken / Photo News
Photo News Omar Govea na zijn doelpunt tegen STVV, in december vorig jaar. Photo by Nico Vereecken / Photo News
4 Ongeval Omar Govea, Zulte Waregem
rv Ongeval Omar Govea, Zulte Waregem

Lees meer