Thibaut Taelman  en Jeroen Vanbellegem fietsen naar de Noordkaap voor het goede doel.
Henk Deleu Thibaut Taelman en Jeroen Vanbellegem fietsen naar de Noordkaap voor het goede doel.

Met de fiets naar de Noordkaap voor Kom op tegen Kanker

Jeroen Vanbellegem (26) uit Waregem en Thibaut Taelman (26) uit Kerkhove zijn zaterdag begonnen aan een trip aan van 3.400 kilometer naar de Noordkaap. Ze willen daarmee Kom op tegen Kanker steunen. “We waren al langer van plan de tocht te doen, maar omdat er enkele familieleden van ons gestorven zijn aan de ziekte, koppelen we de trip aan een goed doel.” 

“Mijn grootvader is overleden aan kanker en ook Jeroen verloor drie jaar geleden zijn vader aan de ziekte. Het leek ons dus een goed idee om onze fietstocht te koppelen aan Kom op tegen Kanker”, zegt Thibaut. “Waarom de Noordkaap? Noorwegen is een prachtig land en de Noordkaap is toch een mythisch punt. Verder dan dat kun je niet. Het is 3.400 kilometer ver en we willen dagelijks 120 kilometer fietsen. We nemen de boot van Kiel tot Oslo en dat zal onze enige rustdag zijn. Ik ben geblesseerd geweest aan mijn knie, het zal dus een beetje spannend zijn. Jeroen fietste in het verleden al eens naar Santiago de Compostela.”

De twee gaan onderweg vooral kamperen. “In Noorwegen doen we dat in het wild. Het zal een beetje afhangen van dag tot dag waar we een plaatsje vinden. Mijn ouders komen ons op het eindpunt ophalen met de mobilhome. Ze gaan drie weken apart op reis en de laatste dag ontmoeten we elkaar.”

Avonturen volgen

Je kunt de avonturen van de vrienden volgen op de Facebookpagina ‘Cycling to the North Cape’ en op de pagina van Kom op tegen Kanker kun je de twee sponsoren. “Het is belangrijk dat je daarbij ons actienummer plaatst”, legt Thibaut uit. Op de Facebookpagina staat ondertussen al een verslag van de eerste rit, die eindigde in Renesse, waar de jongens een gratis kampeerplaats aangeboden kregen. Tijdens de eerste rit kregen de fietsers al meteen een grote breuk te verwerken. “We zijn gestart met vijf kompanen richting Eeklo. Daar deden een ijsje en een pannenkoek al meteen veel deugd. In Breskens wilden we eerst een frisse duik in de zee nemen voor de overzet te doen. Dat was echter buiten de versnelling van Thibaut gerekend. Die raakte stuk en iemand van het thuisfront moest ons achterna komen met een nieuw onderdeel.” Zondag gaat de tocht tot in Amsterdam.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Quiara Tondeur

    Veel succes aan jullie! 2 klasbakken met een hart op de juiste plaats!

  • Patricia Libert

    Succes Thibaut en Jeroen! Jullie zijn 2 schatten met het hart op de juiste plaats.

Lees meer