2 De woning met achterliggende loods.
LSI De woning met achterliggende loods.

Na ontdekking van cannabisplantage: drie Bulgaren weer op vrije voeten, één aangehouden

Drie van de vier Bulgaren die maandag in Waregem werden opgepakt toen de politie tijdens een controle in hun wagen met Nederlandse nummerplaat niet alleen 3.000 euro cash maar ook twee kilo vers geoogste marihuana aantrof, zijn weer op vrije voeten. De vierde, een man van 51, is aangehouden.

Het was tijdens een routinecontrole dat het viertal maandag tegen de lamp liep. Al snel bleek dat minstens één van de Bulgaren kon gelinkt worden aan een woning langs de Roterijstraat. Toen de politie daar een kijkje ging nemen, troffen ze in een loods achter de woning een professioneel uitgeruste plantage aan, met zowat duizend cannabisplanten. Die loods binnendringen, was niet zo evident. De toegang was gebarricadeerd. Binnen hingen camera’s die het mogelijk maakten om de plantage vanop afstand in de gaten te houden.

Klop- en boorgeluiden

Volgens buurtbewoners was het huis nog maar bewoond sinds afgelopen zomer, door een Bulgaars koppel dat zich weinig liet zien. Ze vonden het wel vreemd dat er tot ’s nachts verlichting was in de loods achter de woning. Ook hadden de buren klop- en boorgeluiden gehoord. Uiteindelijk is in het dossier dus maar één iemand aangehouden, maar het onderzoek loopt intussen wel verder. De plantage is intussen leeggehaald, de woning en de loods zijn verzegeld.

2 De loods is verzegeld.
LSI De loods is verzegeld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer