2 Michiel Vandewalle (N-VA/Open Vld) aan het 'nieuwe openluchtzwembad' bij OC De Coorenaar
RV Michiel Vandewalle (N-VA/Open Vld) aan het 'nieuwe openluchtzwembad' bij OC De Coorenaar

Plassen teisteren grindparking OC De Coorenaar

De grindparking van OC De Coorenaar kampt met grote plassen, zelfs tot drie meter breed en tot vijftien centimeter diep. In Desselgem spreken ze al van ‘ons nieuw openluchtzwembad’. De stad Waregem bekijkt hoe het kan opgelost worden. Een pad van de parking naar de ingang van het OC is een optie. Oppositiepartij N-VA/Open Vld kaartte de problematiek in de gemeenteraad aan.

Volgens fractieleider Michiel Vandewalle (N-VA/Open Vld) zijn er al tal van klachten sinds de opening van OC De Coorenaar in september 2012. Als het regent, staan bezoekers vaak met hun voeten in het water als ze uit hun auto stappen. Er waren in de zomer van 2018 aanpassingswerken. Het middenste deel van de parking werd toen in poreuze betonstraatstenen aangelegd. “En de zone achter het OC is tijdens piekmomenten als uitbreiding op de gewone parking voorzien”, zegt schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V). Een nieuw pad van de parkeerstroken naar de ingang van het OC kan ook permanent helpen.

2 De plassen zijn vervelend voor bezoekers van OC De Coorenaar
RV De plassen zijn vervelend voor bezoekers van OC De Coorenaar

Klein spaarbekken

N-VA/Open Vld biedt nog een andere oplossing aan. “Een infiltratiesysteem kan soelaas brengen, om het hemelwater niet door de riolen te laten wegvloeien”, vindt Michiel Vandewalle. “Zoals een klein spaarbekken, verbonden met een bak voor bloemen en gras. Het water kan dan in de bodem trekken en bij een te hoog waterpeil toch nog in een rioolputje overlopen”, aldus de fractieleider.

Lees meer