Wemmel doet mee aan 'De fietstest'
rv Wemmel doet mee aan 'De fietstest'

Gemeentepersoneel doet mee aan ‘De fietstest’

Het gemeente- en OCMW-bestuur stapt van 9 tot 26 september mee in het project ‘De fietstest’ van de provincie Vlaams-Brabant. Het personeel kan gedurende deze drie weken een elektrische fiets, plooifiets of bakfiets testen.

“We willen hiermee als bestuur de overstap van auto naar fiets vergemakkelijken voor woon-werkverkeer”, klinkt het bij het gemeentebestuur. Als het personeel het fietstest-project positief ervaart, gaat Wemmel een eventuele groepsaankoop van elektrische fietsen onderzoeken.

Het bestuur wil haar ecologische voetafdruk verkleinen en haar personeel ook sensibiliseren over de mogelijkheden van milieubewuste mobiliteit. Dit gebeurt al bij de jaarlijkse ‘Car free day’ waar het personeel aangespoord wordt om zo milieubewust naar het werk te komen (fiets, openbaar vervoer, carpoolen,…). Vorig jaar kreeg de collega die in 2018 het meeste kilometers heeft afgelegd met de fiets een W-pas (gemeentelijke cadeaucheque ter ondersteuning van lokale handelaars).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer