Het park achter het gemeentehuis van Wemmel.
Archief Lukas Het park achter het gemeentehuis van Wemmel.

Herinrichting kasteelpark schiet goed op

De werken aan het park achter het gemeentehuis van Wemmel vorderen gestaag. De afgelopen weken werd het slib verwijderd uit de vijver en opgeslagen op het grasveld tegenover het gemeentehuis. 

Dit slib moet momenteel drogen en zal tegen de zomermaanden verwijderd worden. Het grasveld zal dan ook hersteld worden.

De baggerwerken zijn nodig omdat de vijver nog amper 50 cm diep is en anders volledig zou dichtslibben op termijn. In totaal wordt ongeveer 5000 m³ afgegraven.

Het afgraven van het slib zal er ook voor zorgen dat de vissen meer ruimte krijgen, wat tot minder vissterfte moet leiden. Bovendien zal de pomp die de fontein laat functioneren beter werken, want momenteel loopt die geregeld vast door de grote hoeveelheid modder in de vijver. Het is al sinds de jaren 60 geleden dat de vijver nog uitgebaggerd werd.

De komende maand worden de parkwegen rondom de vijver en de openbare verlichting vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien tegen 1 juli.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer