Illustratie.
Gemeente Wemmel Illustratie.

Meer controles op ‘kakje in het zakje’

Zowel de gemeenschapswachten als de lokale politie gaan de komende maanden verscherpt toezicht houden op het opruimen van hondenpoep. Overtreders kunnen een GAS-boete tot 350 euro krijgen.

Omdat het achterlaten van hondenpoep op de straat, op de stoep en in parken een hardnekkig probleem blijft in Wemmel, komt er de komende maanden een intensieve campagne.

Hondeneigenaars zullen bij controles door politieagenten of gemeenschapswachten moeten aantonen dat ze een zakje bij zich hebben om hondenpoep op te ruimen. Wie de uitwerpselen van zijn hond laat liggen en op heterdaad betrapt wordt, zal eerst nog de kans krijgen zijn fout recht te zetten. Bij weigering, wordt er een verslag opgesteld dat tot een GAS-boete kan leiden van maximum 350 euro.

Baasjes die het wel netjes houden en gespot worden terwijl ze spontaan de hondenpoep van hun dier opruimen, worden dan weer beloond. Aan hen delen de controleurs een gratis rol zakjes uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer