De Colruyt op de Romeinsesteenweg werd rond 18.15 uur overvallen.
Google Maps De Colruyt op de Romeinsesteenweg werd rond 18.15 uur overvallen.

Overvaller slaat toe in Colruyt Wemmel en Delhaize Jette

Een gemaskerde en gewapende man heeft dinsdagavond de Colruyt op de Romeinsesteenweg in Wemmel overvallen. Eerder op de middag werd ook de vlakbijgelegen Louis Delhaize Mercure in Jette overvallen door één dader.

“De feiten in Wemmel vonden plaats rond 18.15 uur”, legt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde uit. “Er was sprake van één gemaskerde en gewapende verdachte. Hij heeft de vlucht genomen met de inhoud van drie kassa’s. Het exacte nadeel is nog niet gekend.” Er raakte niemand gewond. Het opsporingsonderzoek loopt.

In de namiddag werd rond 15 uur ook al een overval gepleegd op de Louis Delhaize Mercure op de Henri Liebrechtlaan in Jette. Eén dader, gekleed in het zwart en gemaskerd, uitte bedreigingen met een wapen en eiste de inhoud van de kassa op. Hij vluchtte met een buit van ruim 1.000 euro. Ook hier raakte niemand gewond.

Het is niet duidelijk of het om dezelfde dader gaat. De warenhuizen liggen op amper een kilometer van mekaar verwijderd. Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt of er een link is tussen beide.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer