Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.

Provincie kent subsidies toe voor taalstimulerende projecten

De provincie Vlaams-Brabant heeft beslist om in totaal 42.955,75 euro subsidie toe te kennen aan zeven taalstimulerende projecten. Daarbij ook initiatieven uit Wemmel, Zaventem en Wezembeek-Oppem.

“Met deze subsidies ondersteunen we organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Bij de geselecteerde projecten zijn er ook verschillende uit onze regio. Vzw KANAK uit Wemmel ontvangt 5.065,75 euro voor taalactiverende en -stimulerende vakantie voor kinderen met een maatschappelijke en taalarme achtergrond. Gezinsbond Wezembeek-Oppem krijgt 5.040 euro voor Cuisine Mundial: de wereldkeuken in het Nederlands. Bib Wemmel ontvangt dan weer 2.400 euro voor ‘Boekenstoet Wemmel’, een project waarbij vrijwilligers komen voorlezen bij anderstalige gezinnen. GO Zaventem tenslotte krijgt 10.000 euro voor Okan Start Lab, een project waarbij OKAN-leerlingen kunnen proeven van het gevarieerde aanbod vrijetijdsactiviteiten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer