2 Zanzibar 2019: Geen doorkomen aan. De gemeente Londerzeel sloot haar grenzen af met betonblokken.
Mozkito Zanzibar 2019: Geen doorkomen aan. De gemeente Londerzeel sloot haar grenzen af met betonblokken.

Verkeersafwikkeling Zanzibar: betonblokken in Molenbaan verdwijnen overdag

Merchtems burgemeester Maarten Mast (onafhankelijke) en zijn collega Conny Moons (LWD) van Londerzeel hebben een akkoord bereikt over een aanpassing van de verkeersafwikkeling voor het zomerevenement Zanzibar.

Zanzibar opende vorige week voor het eerst deze zomer de deuren na enkele weken van commotie tussen Merchtem (waar het event plaats heeft) en buurgemeente Londerzeel (waar Zanzibar vorig jaar neerstreek). Burgemeester Conny Moons vreesde voor overlast en liet vorig weekend de verbindingswegen tussen de evenementenweide en de grens met Londerzeel afsluiten met betonblokken. “We hebben intussen overleg gepleegd en zijn tot een compromis gekomen”, meldt Maarten Mast. “Alle blokken blijven staan, maar ter hoogte van de Molenbaan worden de blokken tijdens de sluiting van Zanzibar opzijgeschoven. Tijdens de week, van maandag 8 uur tot donderdag 17 uur en op vrijdag van 8 uur tot 17 uur, wordt de wegversperring op het einde van de Molenbaan weggenomen door de Merchtemse werklieden zodat vrij verkeer mogelijk is. Als Zanzibar opent, op donderdagavond en van vrijdagavond 17 uur tot maandagochtend 8 uur, wordt de verkavelingsbaan terug afgesloten om sluipverkeer te verhinderen.”

Beide burgemeesters willen met de aanpassing ook de landbouwers tegemoet komen. Zij hadden moeite om hun akkers te bereiken door de versperringen.

2 De vipbar werd grondig vernieuwd.
Mozkito De vipbar werd grondig vernieuwd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer