Yannick Carrasco zit momenteel in een lastig parket bij zijn Chinese club.
Lukas Yannick Carrasco zit momenteel in een lastig parket bij zijn Chinese club.

Yannick Carrasco zeer twijfelachtig voor eigen streetsoccertornooi

De kans dat Yannick Carrasco komend weekend opduikt op het streetsoccertornooi op de Asiat-site waaraan hij zijn naam verleent, is miniem. De Vilvoordse Rode Duivel heeft zoals bekend momenteel heel wat problemen bij zijn Chinese club. “De kans is inderdaad heel klein. De ‘meet & greet’ die voorzien was met de winnaars wordt uitgesteld tot september”, zegt sportschepen Moad El Boudaati (sp.a).

Komend weekend vindt de grote opening plaats van de ‘Zomer van Asiat’. Op de site van de voormalige legerkazerne bruist het de hele zomer lang van de activiteiten. Zo is er nu zaterdag en zondag onder meer een streetsoccertornooi dat wordt georganiseerd door de stad, ZVC Vilvoorde, de vereniging YC 5 én Yannick Carrasco zelf.

“Het gaat om wedstrijdjes twee tegen twee”, legt sportschepen El Boudaati  het concept uit. “Op zaterdag 29 juni hebben we eerst de voorrondes waarna de twee beste ploegen van elke poule doorgaan naar de kwartfinales, halve finales en finales die op zondag 30 juni zullen plaatsvinden.”

Iconische Engelse bus

Er zijn al 50 ploegen ingeschreven. “Het wordt dus een groot succes. We voorzien ook de iconische Engelse bus met open dak, die de oudere generatie nog wel kent van vroegere streetsoccertornooien. In de bus zit de omroeper en wordt ook muziek gespeeld.”

De winnende ploegen winnen per leeftijdscategorie twee tickets voor een match de Rode Duivels en dus ook een ‘meet & greet’ met Rode Duivel Yannick Carrasco, die zoals eerder aangehaald, normaal gezien wordt uitgesteld tot het najaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer