2 De rijbaan in de Duivenstraat  tussen de Molenstraat en de Gasstraat verdwijnt door de heraanleg van de Steenakker
Maxime Petit De rijbaan in de Duivenstraat tussen de Molenstraat en de Gasstraat verdwijnt door de heraanleg van de Steenakker

Bouwmeester Scan pleit voor nieuw mobiliteitsplan

Het idee van het nieuw schepencollege om het stadscentrum van Wervik autoluw te maken en in een paar straten eenrichtingsverkeer in te voeren blijft het grote gespreksonderwerp bij inwoners en handelaars. De Bouwmeester Scan pleit voor een nieuw circulatieplan. Getuige daarvan de diverse stappen in het hoofdstuk ‘zuurstof voor Wervik door nieuw circulatieplan’.

Het schepencollege tekende in voor de opmaak van een Bouwmeester Scan. Het lijvig document is klaar. Wervik behoort tot de dertig gemeenten in Vlaanderen die zijn geselecteerd voor de Bouwmeester Scan. Hiermee kunnen gemeentebesturen een beleid uitstippelen om werk te maken van een duurzaam en beter ruimtegebruik. De Bouwmeester Scan werd opgemaakt door het onderzoeksteam PTArchitecten uit Sint-Jans-Molenbeek. Het is geen finaal document, maar een advies. De scan kostte de stad dertigduizend euro.

2 De nieuwe schepen van Mobiliteit Bart Pynket
Foto Luc Vanthuyne De nieuwe schepen van Mobiliteit Bart Pynket

“Ik wil er tot vervelens toe op wijzen dat er nog helemaal niks is beslist”, aldus schepen van Mobiliteit Bart Pynket (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “In alle communicatie werd steeds gesteld dat er een onderzoek zal gebeuren naar het autoluw maken van ons stadcentrum in functie van de zwakke weggebruikers. Over het principe van aandacht voor de zwakke weggebruiker waren alle partijen het er over eens in de verkiezingscampagne. We voorzien de komende weken een nooit geziene informatieronde over de Bouwmeester Scan en over andere stadsontwikkelingen, waar mobiliteit deel van uitmaakt. Daar zullen we het oordeel van de experten tonen. Daarbij willen we juist van onze burgers en handelaars input krijgen. Daarna - en niet vroeger - zullen we de keuzes maken en vastleggen. Dit blijkt volledig vergeten te zijn en men blijft maar vertrekken vanuit het idee dat de beslissing genomen is en het stadsbestuur niet meer omkijkt.”

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • luc holvoet

    Inderdaad Mario, weggesmeten geld. Dat zijn van die instanties die in het leven geroepen zijn om geld uit de mensen hun zakken te kloppen.

  • Mario Roman

    We kennen dat 'er is nog niks beslist', maar het stad gaat wel 30.000 € betalen om het onderzoeksteam te betalen, sorry dat is weggesmeten geld en natuurlijk dat dit zo beslist worden. En in de bouwmeester scan heb ik geen enkel vertrouwen. Wat kent die nu van Wervik. Heeft hij gepraat met de bevolking van Wervik? En voor die scan heeft het Stadsbestuur ook al 20.000 € betaald. Dat is 50.000 € die ze voor iets anders konden gebruiken

Lees meer