Zaakvoerder Delphine is helemaal klaar om haar klanten te ontvangen in de gelijknamige superette.
Foto Luc Vanthuyne Zaakvoerder Delphine is helemaal klaar om haar klanten te ontvangen in de gelijknamige superette.

Buurtwinkel maakt rentree in centrum

SUPERETTE DELPHINE OPENT ZATERDAG IN VLAMINGENSTRAAT

Het is een veelgehoorde kritiek in Wervik: het ontbreken van een buurtwinkel in het centrum van de stad. Daar komt nu zaterdag verandering in met de komst van Superette Delphine in de Vlamingenstraat. "Onze troef? Het persoonlijk contact met de klanten."

Gedurfd en gewaagd. Dat is het minste wat je kan zeggen van de stap die Delphine Verhaeghe (32) zet met haar gloednieuwe superette. Ze huurt een winkelpand tussen het Sint-Maartensplein en de Steenakker, de grootste centrumparking.


"We verkopen algemene voeding en Spaanse specialiteiten", steekt Delphine van wal. "Het aanbod zal dus zeer divers zijn. Van groenten, fruit en brood tot kaas, charcuterie en rookwaren." En de Spaanse producten? "Tja, Spanje ligt me nauw aan het hart", verklapt Delphine. "Mijn ouders hebben er een tweede verblijf en ik ga zelf al meer dan twintig jaar op vakantie naar het zuiderse land."


Delphine droomde er al lange tijd van een eigen zaak uit de grond te stampen en maakte een drastische carrièreswitch om die droom te bewerkstelligen. "Aan de Heilige Familie in Ieper volgde ik de richting Verkoop en Etalage. Daarna werkte ik vijftien jaar lang voor Kruidvat, zo werd ik in Wevelgem filiaalmanager. Toen ik vorig jaar in ziekteverlof was, begon ik echter na te denken over mijn toekomst en zo ging de bal eigenlijk aan het rollen. Bij Kruidvat was het omwille van de werkdruk op voor mij. Als personeelslid heb je vaak het gevoel slechts een 'nummer' te zijn. Er is geen tijd om eens met de klanten te praten. Wat telt, is een zo groot mogelijke omzet."

Nieuw project

En dus begon Delphine, samen met haar gezin, bestaande uit partner Nathalie en kindjes Louis (8) en Maxence (4), na te denken over een nieuw project.


"Aanvankelijk waren we van plan om te starten met een tearoom", zegt Nathalie. "We hadden hiervoor een winkelpand in de Ooievaarstraat op het oog, alleen vonden we de investering te groot." "In mei-juni namen we dan de beslissing om voor een buurtwinkel te gaan", zegt Delphine. "Vroeger was er bij manier van spreken op elke hoek van de straat zo'n superette. Die traditie willen we in ere houden. Wat onze troef zal worden? Het persoonlijk contact met de klanten. Hopelijk komt iedereen terug voor de goede service. (lacht)"


Aan de goede ontvangst kan dus al niet meer getwijfeld worden en het moet gezegd; ook de inrichting stelt niet teleur. Vader Jean-Pierre is een Handige Harry en deed de winkelinrichting volledig zelf. Wie in het centrum van Wervik vanaf dit weekend dringend op zoek is naar lekkere producten, weet dus bij deze waarheen.


Superette Delphine zal open zijn van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 18.30 uur. Op zondag van 16 tot 19 uur. Op maandag is de winkel gesloten. Voor elke klant is er zaterdag en zondag een kleine attentie.

Lees meer