De dader is geïdentificeerd maar daagde niet op voor het proces in Kortrijk.
LSI De dader is geïdentificeerd maar daagde niet op voor het proces in Kortrijk.

Dader die vrouw in eigen woning overviel na 2,5 jaar toch geïdentificeerd dankzij DNA

Zo’n 2,5 jaar nadat een vrouw in haar eigen woning in Wervik werd overvallen, kon de dader dankzij DNA-onderzoek toch worden geïdentificeerd. De voortvluchtige Palestijn daagde maandag niet op voor zijn proces in Kortrijk en staat internationaal geseind.

Op 19 mei 2016 belden twee personen bij een dame langs de Geluwsesteenweg in Wervik aan. Van zodra ze de deur opende, duwden de daders haar binnen en sleurden haar naar boven. De vrouw werd aan handen en voeten gekneveld en de mond toegesnoerd. Net daarvoor had ze wel nog luid kunnen schreeuwen. Het was op dat geschreeuw dat een buurvrouw afkwam en aanbelde. 

De twee daders namen daarop zonder buit de vlucht. Ze moesten in allerijl een rugzak en een muts achterlaten. Op een papiertje van kauwgom in de rugzak kon het labo een DNA-spoor vinden. Het duurde evenwel tot de 32-jarige Mohammed A. ook in Brugge terecht stond voor een diefstal dat er een DNA-match kwam. 

De openbare aanklager eiste een celstraf van twee jaar. De Palestijn liet verstek en staat internationaal geseind. Het slachtoffer wilde liever niet meer aan de overval worden herinnerd. Via haar advocate Sarah Leysen vroeg ze wel nog een schadevergoeding. “Ze had nooit meer gedacht dat de zaak nog opgelost zou geraken”, aldus Sarah Leysen. “Ze houdt er voor de rest van haar leven een trauma aan over.” Vonnis op 25 november.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer