3 De zeskoppige rockgroep Gesman.
Cramakamarky, reproJoyce Mesdag De zeskoppige rockgroep Gesman.

Dertiende Mith Fest verhuist een paar honderd meter

Op zaterdag 31 augustus organiseren de vrienden en familie van Tijs Buyze voor de dertiende keer het gratis Mith-festival in Kruiseke. Tijdens het festival herdenken familie en vrienden Tijs Buyze, die in december 2006 slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval langs de Wervikstraat in Menen.

De auto van Tijs Buyze belandde onder een geparkeerde vrachtwagen. Tijs overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Mith staat voor ‘Music is the healer’ (muziek is de genezer), wat het levensmotto van Tijs was. Het festival gaat dit jaar door op een ander terrein, een paar honderd meter verder in de Kruisekestraat, richting de rotonde.

Het concept van deze dertiende editie blijft ongewijzigd: een gezellig, klein festival dat (letterlijk) een podium wil bieden aan jonge, talentvolle muzikanten en kunstenaars en mensen wil samenbrengen. “Muzikaal zoeken we het terug over de verschillende genres heen, zodat we een erg divers publiek aanspreken”, aldus Sander Nolf. “De optredens starten om 14.30 uur en gaan door tot 0.30 uur, verspreid over twee podia.”

3 Donald Buyze en Marleen Lapere, de ouders van Tijs Buyze.
Maxime Petit Donald Buyze en Marleen Lapere, de ouders van Tijs Buyze.

Crashtan (14.30 uur) mag de spits afbijten. Dit jong muzikaal geweld uit Ieper is toe aan hun vuurdoop. Daarna volgt Rosewood (15 uur). Deze talentvolle jongedame met een prachtige stem komt uit Groot-Brittannië. Derde groep is Muffins (15.30 uur), een rockgroep uit Kortrijk. Nadien volgen zangeres Laele (16.10 uur) en om 17 uur Gesman, de band van Steven Vervaecke en zijn trawanten die al meer dan twintig jaar rockmuziek in het West-Vlaams brengen. Lucid Dream (18.05 uur) speelt Britpop. Daarna volgen Maribold & The Mood (19 uur) en One With The Blues (19.55 uur), een Ieperse solo-artiest. Random Walkers (20.55 uur) is een vijftal uit Kortrijk. Op het programma staan dan nog Nimbus Cart (21.50 uur), Black up Dub (22.45 uur) en het duo August (23.45 uur). Met hun elektronische muziek openden ze twee weken geleden Rock op het Plein in Wervik. Nadien is er nog een afterparty.

3 Het muziekfestival is ter ere van wijlen Tijs Buyze. Hij overleed in 2006.
JVK Het muziekfestival is ter ere van wijlen Tijs Buyze. Hij overleed in 2006.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer