Kinderen trokken verkleed op pad door het centrum op zoek naar de klok van de Sint-Medarduskerk.
Luc Vanthuyne Kinderen trokken verkleed op pad door het centrum op zoek naar de klok van de Sint-Medarduskerk.

Griezelen tijdens Bolle Saint-Martin

De vierde editie van Bolle Saint-Martin vond gisteren plaats. De tweejaarlijkse belevingswandeling voor gezinnen liep door het centrum. Er waren zo'n 310 deelnemers, verdeeld in zeven groepen.

Thema dit keer was 'Griezelen rond de klok'. Sherly Vereecke schreef het verhaal. Burgemeester Youro Vasier stuurde met een videoboodschap iedereen de baan op, met als opdracht om de klok van de Sint-Medarduskerk tegen middernacht terug te vinden.


"Ik vind het een heel goed initiatief", aldus Isabelle Logie. "Het is ook een gelegenheid om enkele plaatselijke handelszaken beter te leren kennen. Ik ben hier met mijn dochter Elise. Ze is nog maar vijf jaar en daarom zijn we mee met de eerste groep zodat we niet volledig in het donker moeten rondlopen."


Els Seys figureerde als heks Elzebelle. Ze is ondervoorzitter van de Wervikse Zwemclub. "We nemen deel voor 'onze' Philippe (Dejan, de bezieler van de eerste editie en gewezen voorzitter van de Wervikse Zwemclub- nvdr.)", zegt Els. "Hij geniet mee op dit moment. Zeker weten. " (DBEW)

Lees meer