De subsidie zal worden gebruikt voor het isoleren van het dak van de kleuterschool in de Grauwe Zusterstraat in Wervik.
Isover De subsidie zal worden gebruikt voor het isoleren van het dak van de kleuterschool in de Grauwe Zusterstraat in Wervik.

Minister Weyts zorgt voor toelage aan De Graankorrel

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het ‘Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs’ (AGION) 102.025 euro in vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing.

Het nieuws over de toelage maakte voorzitter Virginie Mahieu van de plaatselijke afdeling bekend. De subsidie zal worden gebruikt voor het isoleren van het dak van de kleuterschool in de Grauwe Zusterstraat in Wervik.

“Dankzij deze gerichte investering kan basisschool De Graankorrel besparen op de CO2-uitstoot en op de energiefactuur”, zegt voorzitter Virginie Mahieu. “Schoolgebouwen hebben - zeker in de herfst en de winter - heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot en voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de scholen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer