buurtinformatienetwerk
rv buurtinformatienetwerk

Nieuwe coördinatoren voor BIN gezocht

De stad zoekt voor zowel Wervik als Geluwe een nieuwe coördinator voor het Buurtinformatienetwerk. Via het BIN kun je verdachte personen of handelingen melden per sms.

Sanne Vantomme (N-VA) interpelleerde over de criminaliteit en vroeg zich af het BIN in Wervik en Geluwe eigenlijk nog wel bestaat. “Het is spijtig genoeg een stille dood gestorven”, zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). “De twee coördinatoren willen dit niet meer doen. We willen het opnieuw wat leven in blazen. Er bood zich al een kandidaat-coördinator aan. Het is de bedoeling het BIN terug op te starten.”

De politie Arro Ieper en de stad betalen een deel van het lidgeld. Toen het BIN in Wervik en Geluwe nog actief was, daalde het aantal leden naar nog amper dertig. In perioden van veel criminaliteit kwam men uit op 150 aangesloten leden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer