Illustratiebeeld.
Vanderveken Illustratiebeeld.

“N-VA heeft kieswet wel degelijk overtreden”

Volgens Groen, sp.a, Open Vld-HNM en Herentals Anders heeft de auditeur van de Raad van State wel degelijk overtredingen op de kieswet door N-VA vastgesteld. De partijen reageren teleurgesteld op het advies van de auditeur om de verkiezingen geldig te verklaren omdat ze vinden dat er geen verder onderzoek is gevoerd.

De auditeur van de Raad van State heeft onlangs het advies gegeven om de klachten van de vier partijen tegen N-VA te verwerpen, het ingediende beroep af te wijzen en de verkiezingen in Herentals geldig te verklaren. “Wij hebben van bij de start gezegd dat wij helemaal niets verkeerd hebben gedaan tijdens de campagne en dat we deze lasterlijke beschuldigingen punt per punt zouden weerleggen", reageerde N-VA-voorzitter Arnout De Cuyper daarop.

Kieswet overtreden

Groen-fractieleider Peter Verpoorten betwist dat N-VA helemaal onschuldig is in de zaak. “In zijn advies voor de Raad van State stelt de auditeur dat N-VA de kieswet wel degelijk heeft overtreden. De auditeur meent echter dat de vastgestelde onregelmatigheden niet tot een wijziging van het kiesresultaat konden leiden, zodat de verkiezingen in Herentals geldig moeten worden verklaard.”

“Het advies is eigenlijk een herkauwing van de zaak zoals ze bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen voorlag. Er is dus géén verder onderzoek gevoerd, zoals wij nochtans gevraagd hadden.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Govaerts

    Die mens zal zijn job nog niet beu zijn . En op het spel zetten voor een akke fitje in Herentals .

Lees meer