Het stadhuis van Geel.
Vanderveken Het stadhuis van Geel.

‘Zeggetis!’ vraagt inwoners om ideeën voor een betere stad te delen

Het stadsbestuur gaat onder de noemer ‘Zeggetis’ een grote participatieronde organiseren om ideeën van inwoners en organisaties voor het meerjarenplan 2020-2025 te verzamelen. Wie een idee heeft, kan het noteren op een gele briefkaart op delen op het digitaal participatieplatform.

In het meerjarenplan 2020-2025 legt de stad vast waar ze de komende zes jaren werk van wil maken. Op basis van resultaten van eerdere inspraaktrajecten en het bestuursakkoord bepaalde het bestuur al de beleidsdoelstellingen om mee aan de slag te gaan: mobiliteit, openbare ruimte, wonen, zorg, armoede, ondernemen, onderwijs, dienstverlening, levendige stads- en dorpskernen, sociaal engagement, klimaat en veiligheid. Alvorens aan de slag te gaan met de uitwerking, organiseert de stad een participatieronde om concrete ideeën bij de inwoners te verzamelen.

Op 13 mei werd een online participatieplatform gelanceerd. Via www.ideevoorgeel.be/zeggetis kunnen inwoners hun ideeën geven om Geel beter te maken. Op het platform kun je ook de ingezonden ideeën bekijken, steunen, reageren of aanvullingen doen. Het bestuur zal het de komende maanden en jaren ook inzetten voor inspraak bij andere projecten.

Half mei ontvangt ieder Geels gezin ook een folder over de campagne Zeggetis in de brievenbus. Hierin zitten briefkaarten om ideeën te noteren. Stop de briefkaart(en) voor 30 juni in een van de gele brievenbussen in stedelijke gebouwen of bij lokale handelaars en horecazaken. Een overzicht van alle brievenbussen vind je op www.ideevoorgeel.be/zeggetis.

Op woensdag 19 juni om 19 uur organiseert de stad een ideeënavond ‘Zeggetons’ in De Waai om mee te denken over de ideeën die op tafel liggen. Er wordt gevraagd om een seintje te geven via ideevoorgeel.be als je komt, maar ook zonder inschrijving is iedereen welkom.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer