3 Kaneka Belgium is gelegen in Oevel (Westerlo).
RV Kaneka Belgium is gelegen in Oevel (Westerlo).

Bedrijf uit Westerlo investeert 15 miljoen in bioafbreekbaar piepschuim

Het Japanse technologiebedrijf Kaneka Belgium uit Oevel (Westerlo) gaat zo'n 15 miljoen investeren om de productiecapaciteit van hun duurzaam schuimverpakkingsmateriaal uit te breiden. 

Kaneka Belgium ontwikkelde een duurzaam schuimverpakkingsmateriaal, dat niet alleen recycleerbaar is via compostering maar ook bioafbreekbaar in natuurlijke omgevingen. “Het duurzame en innovatieve karakter van dit materiaal is onbetwistbaar. Niet alleen is het opgebouwd uit natuurlijke elementen, het is ook volledig recycleerbaar via compostering en zelfs biodegradeerbaar indien het ongewenst in het milieu of in zee zou belanden”, vertelt business manager Erwin Lepoudre.

3 Het schuimverpakkingsmateriaal is recycleerbaar en bioafbreekbaar.
Copyright Kaneka Belgium NV Het schuimverpakkingsmateriaal is recycleerbaar en bioafbreekbaar.

“Het zal dan volledig afbreken door de micro-organismen in de natuur.”

De aanzienlijke marktgroei op gebied van verschuimde toepassingen heeft Kaneka Belgium ertoe aangezet om 15 miljoen euro te investeren in een verdere uitbreiding van de productiecapaciteit. De investering omvat de bouw van een ultramoderne productiefaciliteit en een R&D-labo die schuimtechnologische innovaties mogelijk zullen maken. De opstart is gepland voor later dit jaar.

Kaneka Belgium was één van de zes finalisten voor de essenscia Innovatieprijs 2019, de meest prestigieuze prijs voor innovaties in de sector, met hun verpakkingsmateriaal maar kon de prijs niet in de wacht slepen.

3 Het schuimverpakkingsmateriaal is recycleerbaar en bioafbreekbaar.
Copyright Kaneka Belgium NV Het schuimverpakkingsmateriaal is recycleerbaar en bioafbreekbaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer