Bedrijvenpark Witte Molen krijgt zes plaatsen bij

Het nieuwe bedrijvenpark op de site tegenover de Witte Molen krijgt zes extra bedrijven. Er was plaats voor 18 bedrijven, maar de vraag van lokale kmo’s was zodanig groot dat een uitbreiding zich opdrong. Eind dit jaar zal het park grotendeels in gebruik zijn.

Het bedrijvenpark Witte Molen is erg gegeerd bij lokale kmo's
Tom Van de Weyer Het bedrijvenpark Witte Molen is erg gegeerd bij lokale kmo's

De opbouw van het nieuwe bedrijventerrein naast de ring van Aarschot begon een jaar geleden. In totaal zullen er 24 bedrijven komen. Zwembadbouwer B.Art, een ramenfabrikant en een bedrijf in netvoorzieningen hebben zich er al gevestigd.

De zes bijkomende units worden ondergebracht in het derde verzamelgebouw dat deze zomer wordt gebouwd. Ontwikkelaar Kolmont voorziet een ‘casco-unit’, die kan uitgebreid worden met een tussenverdiep, bijvoorbeeld voor een kantoorruimte. Voor deze units is intussen een wachtlijst ontstaan. De oplevering van alle units is voorzien eind dit jaar, waarna de kmo’s hun intrek kunnen nemen in de nieuwe werkruimtes.

Carte blanche

Er staan drie bedrijfsgebouwen, maar daarnaast zijn er veertien bouwgronden. Die zijn inmiddels bijna allemaal verkocht. Eén perceel van 4.282 m² is nog vrij. De eigenaars krijgen carte blanche en mogen hun grond inrichten naar eigen wens. De eerste werken zijn al van start gegaan.

“De grote belangstelling heeft te maken met de ligging”, zegt Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar van Kolmont. “Pal op het kruispunt van de Aarschotse Ring, de Herseltsesteenweg en de Liersesteenweg zijn de bedrijven ideaal bereikbaar. Bovendien zijn ze goed zichtbaar langs de uitvalswegen van Aarschot.”

“De site werd aangesneden om te voldoen aan de vraag van heel wat kleinere ondernemingen die geen ruimte vonden in Aarschot”, zegt schepen van Lokale Economie Bert Van der Auwera (Open Vld). “Wegens groot succes keurden we de bouwvergunning goed voor een derde fase van het terrein. Deze ontwikkeling pas in de langetermijnvisie van de stad.” 

“Voor een ander industrieterrein, de site Meetshoven-Nieuwland gaan we op zoek naar een invulling voor de zeven hectare die drie jaar geleden in een RUP werden gegoten. Op dit terrein kunnen grotere bedrijven komen. Er kan hernieuwbare energie worden opgewekt en het is een mogelijke locatie om windturbines te zetten”, zegt Van der Auwera. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer