Cursisten tweedekansonderwijs doen hun verhaal met theater: “Zo bouwen we ons zelfvertrouwen weer op”

45 cursisten, die via het volwassenenonderwijs alsnog een secundair diploma willen behalen, werken dit schooljaar aan een speciaal project. In samenwerking met theaterwerkplaats Het Gevolg spelen zij ‘Een stap vooruit’, waarin ze elk hun verhaal vertellen. De opbrengst gaat naar vzw Twerk.

Sinds vorig jaar biedt CVO HIK in Herentals volwassenen de mogelijkheid om een diploma secundair onderwijs te behalen via de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, het zogenaamde tweedekansonderwijs. Op het einde van het jaar moeten ze zelf een activiteit organiseren. Dit jaar wordt het groots aangepakt met een theatervoorstelling in cultuurcentrum ‘t Schaliken. Dat gebeurt in samenwerking met theaterwerkplaats Het Gevolg uit Turnhout.

“Ik had niet verwacht dat dat de mensen van Het Gevolg zo snel ja zouden zeggen”, vertelt docente Sarah Boxstaens van CVO HIK. “We hebben het ook gekoppeld aan een goed doel, zodat ze zien dat het ook effectief ergens naartoe gaat.”

Een deel van de cursisten zal acteren, een ander deel werkt achter de schermen. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar eigen verhaal kan vertellen en, zoals de titel al zegt, een stap vooruit kan zetten. “Het is leuk om mee te maken, want ik zou anders nooit acteren”, zegt cursist Nick Janssens. “Zo bouw ik mijn zelfvertrouwen op.”

Gewezen bedrijfsleider François Kerremans (65) is ook een van de cursisten. Hij heeft al wel een diploma, maar wil steeds bijleren en geniet er ook van. “Ik ben wel een van de oudere cursisten, ja. Maar die interactie tussen jong en oud hier is zo mooi. Ik leer de jonge garde bij wat een ‘trottinette’ is, terwijl zij me leren wat een email is", lacht François.

Het resultaat van de intense workshops zal te zien zijn op dinsdag 4 juni 2019 om 20 uur in het Cultuurcentrum ‘t Schaliken in Herentals. Een ticket kost 10 euro en is te verkrijgen via ‘t Schaliken. De opbrengst gaat naar vzw TWERK, het chocoladebedrijf in Herentals dat tewerkstelling op maat biedt aan mensen met autisme.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer