De Rode Neuzendag bracht in het Damiaaninstituut vorig jaar 4.800 euro op.
RV De Rode Neuzendag bracht in het Damiaaninstituut vorig jaar 4.800 euro op.

Damiaaninstituut vult opnieuw de speelplaats met info en activiteiten tijdens Rode Neuzen Dag

Het Damiaaninstituut in Aarschot doet ook dit jaar mee aan Rode Neuzen Dag. “De voorbereidingen zijn al begonnen voor de editie van 2019. Op de speelplaatsen willen we opnieuw een grote infodag organiseren met activiteiten”, zegt leerlingenbegeleider Katrien Peeters.

“Vorig jaar ontvingen we verschillende organisaties zoals het JAC, Arktos en Tele-Onthaal. Zo konden leerlingen kennismaken met de mogelijkheden om hulp te zoeken als je je niet goed in je vel voelt”, zegt Peeters. “We hadden ook straatvoetbal en een blinddate-auto, waarin telkens twee leerlingen instapten en elkaar vragen konden stellen. Dat zorgde soms voor verrassende ontmoetingen. Onze school heeft 1.000 leerlingen, dus niet iedereen kent elkaar.”

“De diverse acties brachten in totaal 4.800 euro op. Een deel ervan krijgen we van de Koning Boudewijnstichting terug voor een eigen initiatief. Op verzoek van de leerlingen gaan we een stille ruimte creëren tussen de speelplaatsen van de eerste en tweede graad. Hoe die er precies zal uitzien, al dan niet smartphonevrij, zijn we nog aan het bespreken.”

Hier zie je een impressie van de Rode Neuzen Dag van vorig jaar in het Damiaaninsitituut:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer