Sinds kort ondersteunt de provincie Antwerpen de fuifbus niet meer.
Vanderveken Sinds kort ondersteunt de provincie Antwerpen de fuifbus niet meer.

Eenmalig alternatief voor fuifbus tijdens Hemelbal van chiro Morkhoven

Het stadsbestuur gaat dit jaar zelf op zoek naar extern busvervoer voor het jaarlijks Hemelbal van de chiro van Morkhoven op woensdag 29 mei. Vorig jaar deed de chiro een beroep op een fuifbus van de provincie, maar daar werd recentelijk beslist om de fuifbus niet langer te ondersteunen.

Het gaat om een eenmalige en uitzonderlijke tegemoetkoming. Op termijn zijn er wel mogelijkheden, met onder andere nieuwe intergemeentelijke samenwerkingen, maar voor deze editie komt dat te laat. “Zoals de jeugdraad ook al aangaf, is het fuifbeleid eigenlijk een grensoverschrijdende aangelegenheid”, klinkt het bij het bestuur.

Mobiliteitsraad

“Hun advies luidt om onder andere vervoerskwesties binnen intergemeentelijke kringen uit te werken. Recent werd daarvoor de zonale mobiliteitsraad opgericht, met de gemeenten van Neteland, en daar werd weken geleden op de bijeenkomst de vraag rond het opvangen van de fuifbussen gesteld. Enkel Herentals was vragende partij, de andere gemeenten toonden weinig interesse.” Er zal bekeken worden of via de samenwerking rond vrije tijd wel draagvlak gevonden kan worden.

“Ook de vervoerregioraad, die recent opgericht werd, biedt het uitgelezen forum maar ook deze staat nog in de kinderschoenen. Het studiebureau dat de raad zal ondersteunen moet zelfs nog aangeduid worden.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer